Viktig derbyseger för Arsenal i kampen om toppfyra!

Aubameyang
Segerglädje i Arsenal-stil!
Under måndagen var det ett hett Londonderby mellan FA-cup-finalisten Watford och toppfyra-jagande Arsenal.

Watfords Ken Sema fick inleda matchen på bänken och i Arsenals backlinje ersatte Mavropanos avstängde Sokratis och stjärnorna Özil och Lacazette fick nöja sig med en bänkplats.

Arsenal fick en drömstart när Abuameyang utnyttjade en jättemiss av hemmalagets stjärnmålvakt Ben Foster. En enkelt hemåtpassning och målvakten tog alldeles för lång tid på sig med insparken och Arsenals nr 14 stressade högt, fick bollen på sig och Arsenal var i en tidig ledning. Sedan åkte Watfords anfallare Troy Deeney ut efter efter att han satt upp en armbåge mot Lucas Torriera.

Det var en jämn halvlek mellan två duktiga lag men Arsenal behöll sin uddamålsledning halvleken ut.

Andra halvlek nu. Emery gör en ändring direkt när Mesut Özil får komma in istället för Lucas Torriera.

Watford skapar en hel del målchanser trots bara tio man, riktigt imponerande. Men Arsenal borde verkligen ha gjort mer en ett mål och stängt matchen med fullt manskap på banan.

Hemmalaget är dessutom ytterst nära en kvitteringen men Arsenal räddades av ribban. Och efter 93 intensiva minuter står Arsenal som derbyvinnare men Watford gör en grym insats med tio krigare på planen!

Arsenal tar alltså tre grymt viktiga poäng, gick förbi Chelsea på målskillnad och har gett sig själva en fantastisk möjlighet att nå den där Champions League-drömmen med sex matcher kvar av säsongen!

Mina grabbar gör inte alls något bra matchen men samtidigt är det en styrka att vinna även när spelet inte stämmer fullt ut.

Härnäst väntar Napoli på bortaplan och Arsenal har en 2-0-ledning med sig från första matchen! Vill Arsenals spelare ta sig vidare i Europa League måste dom steppa upp för Napoli är ett skickligt fotbollslag och framförallt på hemmaplan.

Bernd Leno
Skön nolla för Arsenals försvar och Leno!




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!