Mäktig vändning när Storvreta IBK tog SM-guld nr 6 mot Falun!

Rudd-magi!

Då var den här. SM-finaldagen lördag den 27 april 2019!

Flera av mina lagkamrater skulle se finalmatchen mellan Storvreta IBK vs Falun LIVE i Globen.

Men jag skulle heja på grabbarna från tv!

Täby tog hem guldet i damfinalen mot Kais Mora efter en riktigt imponerande insats.

Herrfinalen och mästarmötet mellan ettan och tvåan i grundserien Storvreta IBK vs Falun skulle bli en rafflande match med spänning och mål i massor.

Omar Aldeeb inledde målskyttet för Falun och sedan ökade laget också på till 2-0 i en första period som Falun vann rättvist. När sedan Omar slog till med sitt andra mål i matchen och Falun ledde med 3-0 mot regerande mästarna då såg allt ut att vara dukat för guldfest till serietvåan Falun.

Storvreta IBK kom dock tillbaka och det efter en grym upphämtning av bästa klass. Jesper Berggren pangade in reduceringen med ett snyggt dragskott från sin backplats och sedan slog Alexander Rudd till med Rudd-magi på en straff han själv fixat. Det var 3-2-fördel för Falun inför slutperioden!

I tredje perioden växlade Storvreta IBK om och förbi Falun! Tobias Gustavsson tryckte in 3-3-målet i powerplay sedan gjorde målkungen Jimmie Pettersson 4-3 innan Niklas Winroth lyfte in 5-3 i öppen kasse och Storvreta IBK s sjätte guld var i hamn.

Storvreta har gjort en fantastiskt säsong som avslutades med ännu ett guld och Jesper Berggren fick sitt perfekta avslut på en underbar innebandykarriär. 

Imorgon ska spelarna firas kl 12:00 på Vaksala torg och jag funderar på att cykla dit och fira guldet med dom!

Måljubel för Falun!










Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!