Tottenham tog hem första kvartsfinalen mot Manchester City!

Segerglädje!

Igår var det äntligen dags för första kvartsfinalerna av Champions League och lagen som möttes var Liverpool-Porto och Tottenham-Manchester City.

Jag valde att se på den helgengelska matchen mellan toppklubbarna Tottenham-Manchester City.

Första halvlek var en jämn fajt där Citys målkung Sergio Aguero missade en straff. Hugo Lloris chansade rätt och räddade argentinarens ganska svaga straffspark. 0-0-läge således efter första halvlek.

Andra halvlek.
Det var en ganska låst match men bägge lagen försökte ändå gå framåt och skapade också en hel del heta målchanser. Så i slutskedet av matchen slog Kristian Eriksen en utsökt cross, Son tog ner bollen, trampade förbi Citys försvar och tunnlade målvakten innan bollen låg i nätet.
1-0 Tottenham och nu var det skön stämning på läktarna bland alla Spurs-fans! Manchester City såg faktiskt skärrade ut efter det baklängesmålet och fick inte alls ordning på sitt spel. Pep bytte in sina offensiva stjärnor Jesus, De Bruyne och Sané och fick efter detta trippelbyte mer tryck på hemmalaget. Tottenham höll dock undan och tog med sig en fin uddamåls-seger till returen nästa vecka och stoppade därmed Manchester Citys 22 matcher i rad svit utan förlust. UNDERBART!

Liverpool vann precis som väntat mot Porto med stabila 2-0 och har därmed skaffat sig ett bra läge att gå vidare inför returen i Portugal nästa vecka. Målen fixade Keita och Firmino.

Ikväll fortsätter Champions League-festen med Manchester United-Barcelona och Ajax-Juventus!

Liverpool - Porto 2-0 (2-0)