Arsenal enkelt vidare till Europa League-semifinal!

Lacazette
Segerglädje!

Då var det dags för returmatcher i kvartsfinalerna av Europa League.


Arsenal hade med sig en 2-0-ledning mot Napoli efter den första matchen som ju spelades på Emirates Stadium för en vecka sedan.

Det var en härlig stämning på San Paolo där Napoli spelar sina hemmatcher.

Första halvlek. Napoli inledde starkt och Callejon fick en grym målchans nästan direkt men Petr Cech räddade Arsenal där och bollen gick ut till en hörnspark. Arsenal fick tyvärr en tidig skada på Ramsey och in i hans ställe kom nr 7 Mkhitaryan. Det var ganska jämnt spel lagen emellan och Arsenal var hela tiden farliga i omställningarna med stjärnorna Abuameyang och Lacazette. Napoli hade flera fina lägen framåt utan att riktigt ha den rätta effektiviteten. När klockan tickat upp på 36 fick bortalaget frispark och fram stegade Lacazette och curlade vackert in bollen i krysset. Frisparksmagi av Arsenals dyrgrip från Lyon och 1-0 för Unai Emerys grabbar! En ledning Arsenal höll till halvtidsvilan.

Andra halvlek. 
 Napoli jagade mål och i detta läge behövde Serie A-tvåan göra fyra stycken för att sig vidare.
Abuameyang var så nära att öka på ledningen men Napolis keeper Alex Meret stod för en makalös räddning! Arsenals försvar spelade tajt matchen igenom och hemmalaget hade ganska svårt att ta sig igenom Arsenals mur. Det blev faktisk en ganska enkel seger och avancemang med klara 3-0 för Arsenal mot ett Napoli som inte alls stod upp på det sätt jag hade trott inför dubbelmötet. 

 Petr Cech var riktigt nöjd efter matchen och sa detta: Vi gjorde ett mål och fick ett bra utgångsläge då. Dessutom tycker jag att vi försvarade oss jättebra.


Arsenal möter nu Valencia i semifinal, det stod klart efter gårdagens lottning! I den andra semin möts Chelsea-Frankfurt.

Härnäst är det Londonderby mot Crystal Palace på söndag och sen bortamatch mot succélaget Wolverhampton på onsdag som väntar för Arsenals spelare. Hoppas på nya vinster då!
Lacazette
Matchvinnaren: Lacazette!















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!