Påskfotboll på Studenternas IP!

Bildresultat för Sirius fotboll 2019
Sirius fick en tuff match mot Malmö FF!

Påskafton, högsommarväder och toppmatch på nya Studenternas mellan Sirius-Malmö FF.

Jag såg matchen live tillsammans med pappa och hans polare i vårvärmen, så det var riktigt nice.

Malmö FF hade mycket boll och skapade ganska många heta chanser i första halvlek men Sirius keeper Lukas Jansson stod för flertalet grymma räddningar och det var 0-0-läge efter första 45.

Bara sekunder in i andra halvlek bjöd Jesper Arvidsson Malmö på ett friläge och dansken Sören Rikes prickade in bollen i mål med precision också var Malmö FF i ledning.

Vi satt nära planen och såg spelarna riktigt bra, sen var det glimtvis skön stämning från Västra sidan även om det var Malmös fans som hördes mest!

Mina kompisar Jonas och Magnus var också på matchen så vi snackade lite under halvtidsvilan.

Andra halvlek nu.

Sirius försökte nog men Malmös försvar var svåra att bryta ned. Dessutom blåste domaren ofta bara åt Malmös håll i många schyssta situationer eller närkamper som Sirius borde fått med sig och då blev det ju väldigt svårt att få till ett ordentligt tryck för hemmalaget.

I slutminuterna åkte Axel Björnström på en flygtur i offensivt straffområde och jag tillsammans med resten av Sirius-fansen på läktaren tyckte det var straff men domaren friade helt. Mycket tveksamt domslut!

Malmö tog sina tre poäng men imponerande inte alls spelmässigt och matchen kunde lika gärna slutat 0-0 liksom.

Bara att tagga om och försöka vinna mot Falkenberg för Sirius grabbar istället!