Arsenal tog hem rond ett mot Napoli!

Måljubel ala Arsenal!

Igår spelades den första kvartsfinalen i Europa League mellan Arsenal-Napoli på Emirates Stadium.

Hemmalaget fick tillbaka lagkaptenen Laurent Koscielny efter skada och även nyförvärvet Lucas Torriera gick in i startelvan efter att ha varit avstängd i några matcher.

Första halvlek.
Arsenal inledde verkligen med full fart framåt och visade dessutom upp en offensiv, fartfylld fotboll. Napoli hängde inte alls med i svängarna! Och efter blott 14 minuters spel kom det välförtjänta ledningsmålet. Och det föll efter ett tjusigt anfall signerat Özil-Lacazette-Maitland-Niles-Ramsey. 1-0 Arsenal och målet slog Ramsey in! När klockan tickat upp på 25 snodde Lucas Torriera bollen av en Napoli-spelare, fintade bort en annan och drog sedan på ett distansskott som styrdes in i mål via ett motståndarben. 2-0 Arsenal och Torriera firade sin fullträff genom att hedra en vän som nyligen somnat in. Hemmalaget behöll sin stabila tvåmålsledning halvleken ut.

Andra halvlek.
Napoli inledde den andra halvleken betydligt piggare än den första. Lagen turades om att ta sig till målmöjligheter men skärpan var inte alls där denna match. Zielinski brände ett jätteläge efter en grym cross av Insigne och i den 80:e minuten bommade Ramsey ett superläge, hans avslut gick skyhögt över målet. Men Arsenal vann, Cech höll en värdefull nolla och Ramsey blev vald till man of the match. Även Koscielny, Maitland-Niles och Özil glänste och stod för grymma insatser men självklart var det en LAG-seger. Och nu har mina grabbar skaffat sig ett fint utgångsläge för att gå vidare. Retur nästa vecka i Neapel.

Härnäst väntar Watford på bortaplan och nya chanser till tre poäng för Arsenal!
Petr Cech and Laurent Koscielny celebrate after our 2-0 Europa League win over Napoli