Arsenal förbi bittra rivalerna Tottenham i tabellen efter ännu en seger!

Aubameyang

Arsenal tog sig an Newcastle på hemmaplan under måndagskvällen.

Mesut Özil fanns med i startelvan liksom Aaron Ramsey och målkungen Alexandre Lacazette och på bänken fanns en annan skarpskytt nämligen Pierre-Emerick Abuameyang.

Första halvlek.
 Hemmalaget inledde lite segt men tog sedan över matchen ju längre halvleken gick. Men det dröjde tills ledningsmålet föll. Även om Aaron Ramsey faktiskt hade en boll i nät redan efter tolv minuters spel men domaren dömde bort det målet för ruff på Sokratis som använde oschyssta medel på en Newcastle-spelare. I matchminut 30 slog Aaron Ramsey till igen med ett välplacerat skott stolpe in och passningspoängen fixade Alexandre Lacazette. 1-0 Arsenal! Lacazette var sedan ruskigt nära att göra 2-0 men då kom Rickie och räddade bollen på mållinjen med skallen.  Newcastles anfallare Rondon sprang sedan sig fri efter att Sokratis halkat men Leno kom ut och gjorde en grym räddning. Arsenal höll sin ledning halvleken ut.

Andra halvlek.
Arsenal fortsatte spela fin fotboll och skapade också en hel del chanser. Newcastle spelade tajt försvarsspel men hade det ganska tufft att få till några heta målmöjligheter. I slutskedet av matchen i minut 83 nickade inhopparen Abuameyang fram bollen till Lacazette och den franske stjärnan stod sedan för ett konstmål då han med känsla lyfte in 2-0-målet över målvakten med ett briljant avslut och Arsenals seger var därmed säkrad. 10 raka hemmavinsten för Arsenal och det är en grymt bra trend.

Arsenal gick förbi Tottenham i tabellen upp på 63 poäng och en tillfällig tredjeplats! Två poäng före Manchester United som möter Wolverhampton på bortaplan ikväll.

Nu väntar några dagars återhämtning och träning för Arsenals stjärnor och på söndag möter Arsenal Everton på bortaplan!