Sirius leder allsvenskan efter två raka vinster i upptakten av säsongen!

Bildresultat för Sirius fotboll
Tre nya Sirius-poäng in på kontot!

Sirius som inledde säsongen lysande med en 2-0-seger borta mot Kalmar skulle denna måndag i ett kyligt Uppsala försöka vinna mot nykomlingarna AFC från Eskilstuna.

Det var många fans som tagit sig till Nya Studenternas för att se på allsvensk fotboll och kolla in den nybyggda men ännu inte färdiga arenan på lite närmare håll.

Jag såg matchen tillsammans med pappas polare på sittplats bara någon meter framför gräsmattan och man såg verkligen spelarna utmärkt.

Sirius tog tag i matchen redan från start och med bara 5 minuter på klockan slog Saeid in 1-0 och det historiska första målet på nya arenan. Det var en så häftig känsla och alla fansen jublade högt!
Karl Larsson placerade läckert in 2-0 efter 17 minuters spel och sen fyllde Philip Haglund på med 3-0 efter flipper i AFC:s straffområde där Sirius-spelarna fick både en, två och tre chanser att få in bollen i nät.

Precis innan halvtidsvilan tappade Sirius boll i helt fel läge, gästerna kontrade och reducerade mycket snyggt efter ett kanonskott av nr 22! Men Sirius hade ändå en stabil 3-1-ledning med sig efter en stora delar grym genomförd halvlek.

Andra halvlek. Gästerna hade bättre tryck på Sirius nu och skapade flera heta lägen men utan att vara effektiva nog. Först i slutminuterna fick AFC in ett mål och då blev det också ganska nerviga slutminuter.

Sirius höll dock undan och vann tre välförtjänta poäng inför storpubliken på Nya Studenternas.

Västra sidan som höll till på ståplats sjöng matchen igenom hade ett så fint tifo och vi på sittplats höll också igång och stöttade spelarna i 90 plus stopptid.

Det var en jättehäftig match att få uppleva live och efter matchen tackade spelarna oss supportrar för vår insats och det var magiskt.

Nästa hemmamatch är på påskafton den 20 april mot Malmö FF!