Barcelona ett steg närmare ligaguldet!

Bildresultat för Barcelona-Atletico Madrid 2-0
Målskytt igen: LIONEL MESSI!

Under lördagskvällen var det toppmatch i La Liga mellan serieledarna Barcelona och tvåan Atletico Madrid.

Åtta poängs försprång hade Barca inför matchen så all press låg därför på gästerna.

Lionel Messi fanns självklart med i Barcelonas startelva liksom bland andra Luis Suarez, Phillipe Coutinho, Ivan Raketic och en av dom bästa målvakterna i världen Ter Stegen. Bortalaget hade också många stjärnor som till exempel Griezmann, Costa, Koke, Godin och målvakten Oblak.

Första halvlek.
En jämn match mellan två grymma lag och 0-0 höll sig halvleken ut. Diego Costa blev utvisad efter 26 minuters spel efter att ha sagt något olämpligt till domaren! Så klantigt.

Andra halvlek.
 Barca hade mycket boll men Atletico Madrid försvarade sig väl och längst bak glänste Jan Oblak med flera briljanta räddningar. Men i slutminuterna orkade inte bortalaget från Madrid stå emot längre. I den 85 minuten curlade Luis Suarez vackert in 1-0-målet och en minut senare sprang sig Leo Messi fri snurrade upp en motståndare som halkade i samma veva och placerade in bollen i mål! Messi-magi, 2-0 till Barcelona och dom tre poängen var säkrade.

Barcelona vann, skaffade sig ett 11 poängs försprång i tabelltoppen till jagandes Atletico Madrid och Barca har satt sig i ett riktigt guldläge att ta hem ligatiteln. UNDERBART!

Härnäst väntar Manchester United på bortaplan i den första av två kvartsfinaler i Champions League och det kan bli roliga dubbelmöten att se framemot.


Relaterad bild
Kramkalas för Barcelona!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!