Rött kort då Arsenal kryssade mot Leicester!

Auba
Mååååål!
Hej alla läsare!

Jag följde Arsenals match på hemsidans mål för mål uppdateringen och här kommer en enkel men ändå läsvärd matchrapport.

Igår möttes Arsenal-Leicester på Emirates Stadium.

Coach Mikel Artetas elva såg ut så här:
Martinez, Bellerin, Mustafi, Luiz, Kolasinac, Ceballos, Xhaka, Tierney, Saka, Lacazette och Abuameyang.

Leicester som gjort en grymt bra säsong och ligger just på en Champions League-plats i tabellen, fantastiskt.

Jamie Vardy som leder skytteligan är alltid ett hot med sin målkänsla och snabbhet!

Första halvlek. Det var jämnt spel inledningsvis. Bägge lagen visade upp offensiva skills och glimtvis riktigt  bra fotboll. Efter 21 minuter kom Arsenals mål och det var vackert. Ceballos och Saka stod för det fina förarbetet och Abuameyang fixade mål. UNDERBART!

Efter det handlade allt om hemmalaget. Det skapades massvis av chanser för Tierney, Bellerin och Lacazette men Leicesters keeper stod i vägen för allt, han var rena väggen!

Så Arsenal fick nöja sig med en uddamålsledning i halvtid. Nog borde det varit en tre mål upp helt klart!

Andra halvlek. Arsenal bjöd på ett ganska tajt försvarsspel och Leicester hade fortsatt lite svårt att ta sig igenom Arsenals mur även dom självklart lyckades ibland med sina instick till Vardy.
Klockan tickade fort och det kändes som Arsenal skulle kunna ta tre poäng. Då kom ett byte som förändrade matchbilden totalt. Lacazette ut och Nketiah in! Och efter bara tre minuter på planen fick den unge Arsenals-spelaren efter en VAR-granskning ett rött kort efter en duell med James Justin. '

Leicester tog över allt eftersom med sina elva mot Arsenals tio. Mina grabbar kämpade kopiöst men orkade inte hålla hela vägen. I den 84:e minuten kom kvitteringen och givetvis var det Jamie Vardy som höll sig framme. 1-1!

Domaren la till åtta långa stopptids-minuter  men Arsenal gör en kämpainsats och fick i alla fall med sig en poäng!

Nu tar vi med oss det positiva, lär oss av misstagen och börjar så smått tagga inför söndagens heta derby mot lillebror Tottenham.