Arsenal slog ut Manchester City och är vidare till FA-cupfinal!

David Luiz Arteta
Big win! Arsenal hyllas såklart och framförallt Luiz och Abuameyang fick mycket välförtjänt beröm. 
Hej alla läsare!

Igår spelades den första semifinalen i FA-cupen mellan Arsenal och Manchester City på Wembley!

Jag höll koll på matchen glimtvis via Arsenals hemsida mål för mål uppdateringen och sen har jag sett high lights på Youtube.

Inför matchen var såklart City favoriter och Arsenal har haft det otroligt svårt mot Peps lag under flera säsonger.

Det var i alla fall ett Arsenal med självförtroende som gick ut på planen efter den härliga segern mot mästarna från Liverpool i onsdags!

Coach Mikel Arteta satsade på dessa elva spelare: Martinez, Mustafi, Luiz, Tierney, Bellerin, Ceballos, Xhaka, Maitland-Niles, Pepe, Lacazette och Abuameyang.

Första halvlek.
Manchester City dominerade matchbilden totalt inledningsvis och Arsenal fick knappt låna bollen.

Men Arsenal kom in i spelet efter ett tag och då skulle det också bli en både jämnare och roligare match.

 Efter 19 minuters spel slog Arsenals målkung nr 14 Abuameyang till och han blev snyggt framspelad av en magisk cross från Pepe och med i uppbyggnaden var också Bellerin.

Knappast rättvist kanske men ett så nice ledningsmål för mitt lag! Manchester City hade svårt att skapa lägen men bollinnehavet vann dom med stora siffror. Arsenal höll sitt 1-0-överläge halvleken ut.

Andra halvlek.
Dom ljusblåa från Manchester fortsatte att spela en ganska sevärd, offensiv fotboll och Mahrez var ytterst nära att skruva in bollen i ena hörna men då bjöd Martinez på en toppenräddning!

Nä detta var inte Manchester Citys match. Istället kunde Abuameyang kontra in 2-0 med ett läckert skott som gick in mellan benen på Ederson. Assistpoängen stod Tierney för! Arsenal höll undan, hade bud på flera mål framåt, nollade Man Miljard och är därmed klara för FA-cup-finalen. UNDERBART!

Detta var en LAG-seger och en av dom absolut viktigaste på hela säsongen.

Nu kan Arsenal ha full fokus på dom resterande ligamatcherna och försöka vinna dom och sen satsa hundra procent med passion och glädje till fotbollen på att ta tillbaka FA-cup-pokalen till London!

Aubameyang
Segervrålet!





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!