Arsenal besegrade mästarna Liverpool!

Laca cele
LAG-seger!
Under onsdagen vankades det en toppmatch då Arsenal mötte överlägsna mästarna och grymt duktiga Liverpool hemma på Emirates Stadium.

Första halvlek. Gästerna inledde starkast och efter bara tjugo minuter fixade Saido Mane 1-0 efter ett vackert Liverpool-anfall! Arsenal kom igen och när klockan visat på 32 bjöd Premier Leagues bästa mittback Van Dajk på ett stort misstag och Lacazette utnyttjade det perfekt med att bryta den dåliga hemåtpassningen, runda keepern och stänka in kvitteringen 1-1 med kraft. Bjudningarna slutade inte där för Liverpool utan Lacazette spelade snyggt fram Nelson som fick tid att måtta och curla 2-1 i ena hörnet precis innan halvtidsvilan. Strongt av Arsenal, sämre av Liverpool!

Andra halvlek. Liverpool skapade mycket och styrde en hel del av spelet men Arsenals annars ganska svajiga backlinje stod upp väldigt bra faktiskt och även andrekeepern Martinez glänste med flera viktiga räddningar.

Salah och Mane bjöd på sina skills framåt och fixade flertalet heta lägen. Och på stopptid var Trent Alexander ruggigt nära att pricka in kvitteringen  med ett både välplacerat och hårt långskott men då slog Martinez till med en fantastisk räddning och sträckte ut ordentligt, helt otroligt! Liverpool spelade glimtvis väldigt bra men hade inte effektiviteten i avsluten så Arsenal rodde hem alla tre poängen! Jag trodde inte alls detta innan matchen men nu efteråt är jag så glad att mitt lag lyckades vinna mot ett så pass skickligt och oslagbart lag som Liverpool.

Härnäst väntar några dagar av återhämtning och träning för mina grabbar för sen på lördag är det  FA-cup-semifinal mot Man Miljard på Wembley!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!