En vinnande avslutning på Upplandstrilogin!

Bilden kan innehålla: Lina Moberg Åhr, som ler, står
Guldlycka!

Då var det dags för den tredje och avslutande delen av Upplandstrilogin på IFU-arena.

Och det var ett gäng taggade innebandyspelare som samlades denna fina vårdag för en heldag med massa matcher!

Vi Örnar ställde upp med tre lag. Ett kill-lag i den svåra gruppen, ett kill-lag i den lätta gruppen och ett tjejlag i den lätta gruppen.

Lördagen inleddes med derby mellan tjejerna och killarna i den första gruppspelsmatchen.
Det var en speciell känsla att möta sina lagkamrater!

Grabbarna var lite effektivare än oss och vann rättvist men vi tjejer gav dom en fajt i alla fall!
Sen var det nice att få sätta ett mål också.

Vi hade sex spelare i vårt lag och sedan hade vi lånat in Said, riktigt schysst av honom att spela med oss.

Så vi hade två treor under matcherna och jag hamnade i samma kedja som Lisa och Jossan.

I den andra kedjan fanns Linn, Sandra och Said.

Andra matchen ut nu och vi skulle mäta våra krafter mot Bålsta. Vi började urstarkt och ledde med 4-0 ett tag och vi vann 1 perioden med 4-3. Målfesten fortsatte i andra perioden och när slutsignalen ljöd stod det 6-6 på resultattavlan. Galen match, en vunnen poäng (även fast det såklart kändes surt att motståndarna kvitterade med 30 sekunder kvar), underbar laginsats och två snygga mål från min klubba.

Tredje och sista gruppspelsmatchen ut och vi skulle få möta Fyrisgården. Vi kopplade ett ganska starkt vinnargreppet under första delen av matchen även om lagen följdes åt ganska tajt målmässigt glimtvis. Sen växlade vi upp och förbi och vann ganska enkelt med 12-6 till slut. Jag  prickade in 4 av målen (är riktigt nöjd med alla målen men framförallt över mitt back hand-skott) och Linn öste in bollar i mål också men alla spelare bidrog med energi, fart och positiva ord! UNDERBART.

Efter den otroligt sköna segern hade vi en halvtimmes vila och chansen att tagga upp inför semifinalen och åter igen skulle vi möta Fyrisgården.

 Matcherna var korta men intensiva och vi spelare fick mycket speltid. Vår taktik med snabba byten gav verkligen utdelning på planen liksom vårt press-spel!

Så var det dags för semifinalen. Fyrisgården väntade. Väl på planen visade vi åter igen prov på målkänsla och en spelglädje som gav en storvinst med 10-2. Jag fixade 1-0-målet och det 5 målet!

Nu väntade final och en match om guldet mot våra kompisar i form av Storvreta IBK Örnarnas grabbar.

Vi fick en pangstart när jag slog in matchens första mål sedan fick vi värsta flowet och målen fortsatte komma i en ganska raskt takt för oss.

Sen hade jag nog lite flyt som slängde i väg ett hårt skott från snäv vinkeln med bollen gick in och betydde i det läget 5-2 till oss. Tati var grym i kassen och stod för flera fina räddningar och det var jättekul att se. Vi fortsatte ösa på i andra perioden och när domaren blåste av matchen hade vi vunnit med 7-3!

Jag är så stolt över detta lag men vi vann detta tillsammans eftersom båda våra lag tog sig hela vägen till finalen. Så efter matchen höjde vi alla spelare bucklan mot skyn och skrek ut vår glädje!

Vill tacka mina lagkamrater och tränare för en fantastisk säsong med Upplandstrilogin.

Och det var både coolt och häftigt att Storvreta IBK:s andremålvakt Jakob Pettersson hoppade in som coach i våra två sista matcher och det blev ju succé!





























Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!