Bra start på fotbollssäsongen!


Bildresultat för Lina Moberg Uppsala handikappidrott


Då var det äntligen dags för första omgången av seriespelet i fotboll inom paraidrotten. Spelplats Eskilstuna och Ekängens IP.

Vi samlades vid Fyrishov klockan 8 denna lördagsmorgon och åkte sedan bil till Eskilstuna och vi var tio taggade spelare och tre tränare.

Vädret var lite kyligt men det hindrade inte oss från att lira bra fotboll.

Första matchen ut var mot Sätra grön.

Anton fixade ledningsmålet och Tomas stod för den snygga crosspassningen! 1-1-läge efter första 15. I andra halvlek slog Jonas till med ett farligt skott som studsade in i mål och 2-1 till oss.
Sen tappar vi orken och föll tyvärr med 4-2, tungt!

Efter lite vila var det match igen. Och vi skulle möta Heros från Gävle.

Vi visar prov på riktigt nice fotboll glimtvis och Anton gör 1-0-målet på en straff som keepern är på men bollen letar sig in i mål i alla fall.

Vi skapar flera chanser framåt och både jag och Burken är riktigt nära flera gånger. Heros är duktiga men dom blir också frustrerade över att spelet inte klickar. Och vi håller ut till dagens första trepoängare! UNDERBART.

Nästa match mot Sätra grön blir en fotbollslektion och ett perfekt träningspass för oss. Sätra är mycket bättre och vinner enkelt. Isak som jag spelat basket med under många år var och provade på fotboll med Sätra och det var en stor överraskning att möta honom på planen!

Sista matchen ut nu och vi skulle ta oss an Romfartuna.

Det blir en tajt match och Anton gav Uppsala en pangstart med ett lurigt skott som målvakten inte hann med på. Sen får vi försvara oss mycket och kryddar det med hög press och tajt försvarsspel.

I slutskedet av matchen får Romfartuna en straff sen Tomas råkat få bollen på handen när han skulle rensa bort bollen.

Romfartunaspelaren tar sats men skjuter stolpe ut och Jonas kan sedan tar hand om bollen och vi går på attack.

Med lite flyt och mycket vilja vinner vi lördagens sista match och åker hem till Uppsala med glada miner!

Jag är nöjd med min insats för det blev mycket spring, hög press, några snygga passningar och nästan mål men det viktigaste är ju lagets prestation och att vi hade kul. Fick lira på många olika positioner idag: anfallare, central mittfältare och back.

Tack för en grym fotbollsdag i Eskilstuna alla lagkamrater!




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!