Arsenal och Abuameyang bjöd på show i sista ligamatchen för säsongen!

Pierre-Emerick Aubameyang with the 2018/19 Premier League Golden Boot
Vilken säsong han har gjort Abuameyang!

Då skulle allt avgöras! Premier Leagues 38 och sista omgången var här. Skulle guldet hamna i Liverpool eller i dom blåa delarna av City det var frågan.

Brighton inledde i alla fall och bäst och tog ledningen mot Manchester City! Och samtidigt på Anfield Raod hade Mane givit dom rödklädda ett 1-0-överläge mot succégänget Wolverhampton.

Där och då var bucklan Liverpools. Men redan innan första halvleken var över hade Manchester City vänt efter mål från Aguero och Laporte!

Sedan gjorde Mahrez och Gundogan både 3-1 och 4-1 under andra halvleken och guldet var Manchester Citys.

Liverpool vann med 2-0 efter dubbla Mane-mål och har gjort en fantastiskt säsong rakt igenom. Dom tog silvret med 97 poäng och Manchester City vann ligan med 98 poäng!

Burnley-Arsenal bjöd upp till kamp och bägge lagen spelade glimtvis riktigt fin fotboll.

Arsenals målkung Abuameyang placerade läckert in 1-0-målet i den 52 minuten sedan ökade han på till 2-0 med en galet vackert volleyträff efter Iwobis fin cross då klockan visade på 63 minuter. Två minuter senare var det Burnleys tur att hittat nätet när Barnes nickade in bollen från nära håll!

Och i den 95 minuten slog han till tonåringen Nketiah när han fintade bort en back och petade in bollen via en tunnel på keepern. 3-1 och 19-åringens första PL-mål!

Arsenal både vann och imponerande mot Burnley och slutade därmed femma på 70 ihopsamlade poäng och tog därmed sista direktplatsen till Europa League i Unai Emerys debutsäsong! Blott en poäng bakom lillebror Tottenham. Riktigt bra gjort av mina grabbar!

Nu är det vila, återhämtning och noggranna träningar som gäller för mitt lag inför Europa League-finalen mot Chelsea den 29 maj!