Red Stars bronsmedaljörer för fjärde säsongen i rad!

Bilden kan innehålla: 10 personer, inklusive Patrik Lundström, Alexandra Bivald och Johan Elghen Elgh, personer som ler, personer som deltar i en idrottsaktivitet, basketplan, skor och inomhus
Bronsglädje!

Basketfesten fortsatte även under söndagen då basketligan special-säsongen 2018/2019 skulle avgöras i Fryshuset!

Efter gårdagens matcher då Red Stars föll mot ligans bästa lag Göteborg 1 men vann mot Göteborg 2 med uddamålet trots bara sju spelare att tillgå så väntade Alvik Blixtarna i kvartsfinalen i dagens första match.

Marcus, Annoar, Albin och jag förstärkte Red Stars så denna gång hade vi flera spelare att gå runt på!

Vi skulle alltså möta Alvika Blixtarna i kvartsfinal och deras mest lysande och svårfångade spelare var Frasse.

Siyo fick i uppgift att försöka stoppa honom men vi skulle självklart hjälpa till allihopa med det.

Hög press, mycket spring och ge allt var vår taktik. Alvik fick in matchens första poäng och det var Frasse som gjorde det, riktigt snyggt dessutom!

Sedan vände vi röda stjärnor på matchen och alla spelare bidrog till det. Albin bjöd på en grym trea, Siyo ägde, Alexandra spelade jättebra liksom Marcus, Elgen, Viktor, Annoar, Andreas, ja hela laget.

När domaren blåste av den fartfyllda och härliga matchen hade vi vunnit med  18-8!

Jag noterades för fyra poäng och mycket slit! Matchens lirare blev Albin Mälarstig.

Nu väntade lite lunch och en chans att ladda batterierna för semifinalen mot hela ligans allra vassaste lag Göteborg 1.

Lagom till säsongens sista serieomgång fick vi lira i våra nya matchställ. Röda linnen med Uppsala Red Stars som tryck på framsidan och röda shorts, riktigt elegant!

Så var det dags för söndagens andra match och den absolut tuffaste. Vi gav allt, jobbade som ett lag, pressade högt och sköt när det fanns läge. Sedan försökte vi hitta fina passningar inom laget och springa hem och försvara vår borg alltså defensiv korg.

Göteborgs spelare var pricksäkra, spänstiga och snabba men vi körde bara på och hade en god stämning inom laget hela tiden. Viktor bjöd på två fantastiska treor och även Annoar fick in ett skott från trepoängslinjen sen gjorde också Siyo och Marcus några  fixade poäng för oss!

Jag vann en hel del returer under defensiv korg, höll i bollen hårt i kamp med dom stora Göteborg-spelarna och försökte sedan passa bollen inom laget så vi kunde bygga upp spelet och starta våra anfall. Sedan gav vår press resultat flera gånger då motståndarna tappade bollen så det kändes bra!

Vi spelade vårt bästa och vann ett brons och jag är så stolt över alla mina lagkamrater och tränare för hur vi genomfört denna säsong. Och vi förtjänade den här medaljen sjukt mycket!

Personligen var det riktigt kul att få beröm för mitt spel för några från läktaren kom fram till mig och sa att du e så duktig och det var en härlig känsla.

Göteborg 1-Blue Heros gjorde upp i finalen där Göteborg vann guldet och Blue Heros fick silvret.










Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!