Arsenal vidare till Europa League-final där Chelsea väntar!

Arsenal celebrate
Arsenal visade klass mot Valencia och är klara för Europa League-final!
Under torsdagen spelades det dom avgörande semifinalerna i Europa League och lagen som gjorde upp om finalplatsen var Chelsea-Frankfurt (1-1) efter första matchen och Valencia-Arsenal (1-3) efter första matchen.

Unai Emery satsade på offensiva stjärnor som Abuameyang Lacazette, Özil sedan var det kraft på mitten med Xhaka och grovjobbaren Torriera och defensiven såg ganska tajt ut med lagkapten Kosicelny, Monreal och tuffingen Sokratis.

Jag följde matchen via text-tv och fick sedan uppdateringar från brorsan och pappa och det blev många sms!

Första halvlek. Valencia inledde positivt och öste på framåt. Ledningsmålet kom också tidigt genom Gameiro.

Sedan kvitterade Arsenals målkung Abuameyang med ett läcker yttersida, snyggt framspelad av Lacazette! 1-1-läge efter första 45.

I andra halvlek slog Lacazette till med 2-1-fullträffen då han skickligt höll undan för två motståndare och curlade in bollen i ena hörnet, magi!

Valencia gav sig inte utan kvitterade bara några minuter efter det baklängesmålet. Åter igen var det Gameiro som höll sig framme och styrde in bollen från nära håll!

Arsenal fortsatte var effektiva framåt och med ca tjugo minuter kvar fixade Abuameyang 3-2 efter en påpasslig styrning på Maitland-Niles grymma inspel.

Och i den 88 minuten dundrade Abuameyang in 4-2 i krysset efter ett häftigt instick från inhopparen Mkhitaryan! Segern i hamn och mina grabbar hade tagit sig hela vägen Europa League-finalen i Baku.

Arsenal gjorde en fantastiskt match och slog alltså ut Valencia med totalt 7-3 och duon Abuameyang /Lacazette gjorde ALLA sju målen!

Frankfurt bjöd Chelsea på hårt motstånd och tog det hela till förlängning som dom blå från London till slut vann.

29 maj 2019 ARSENAL-Chelsea supermatch och Europa League-final!

Jag är så stolt över Arsenal hur dom tagit sig till den här finalen och väl där har dom precis lika stor chans att vinna den som Chelsea!

Härnäst väntar säsongens sista ligamatch då Burnley väntar på bortaplan under helgen. Och efter den fajten kan mina killar börjar förberedda sig och fokusera på FINALEN.