Briljant Arsenal slog ut Spurs i FA-cupen!

Vilken glädje!

Efter det galna spelschemat under jul och nyår var det i stället full fokus på Skrällarnas Cup, FA-cupen!

Och min minirapport kommer handla om Arsenals rivalmöte mot Spurs.
Det var två lag med fin form som möttes. Tottenham stärkta efter sin seger på Old Trafford senast och Arsenal vann ju som bekant mot Cardiff även om det satt långt inne.

Wengér hade snickrat ihop denna elva: Fabianski mellan stolparna, backar: Sagna, Vermaelen, Koscielny, Monreal, mittfältet: Arteta, Cazorla, Rosicky, Gnabry, Wilshere och ensam på topp Walcott. 

Spurs ställde upp så här: Lloris i mål, backar: Walker, Dawson, Chiriches, Rose, mittfältet: Lennon, Eriksen, Dembele, Bentaleb och duon på topp: Adebayor, Soldado. 

Det var fart, fläkt och högt tempo i derbyt. 18-årige Gnarby var en frisk fläkt på sin kant och Thomas Rosicky var grym på mitten tillsammans med lille Santi Cazorla. Spurs var rätt bleka men Arsenal däremot styrde och ställde lite som dom ville på planen. 

Efter 32 min slog Gnabry en fin pass till Cazorla i Spurs straffområde och spanjoren pangade snyggt in 1-0 till Arsenal. Vilket också blev paussiffrorna. 

Andra halvlek fortsatte i samma stil med mycket Arsenal. Ett tidigt byte blev det dock i backlinjen. Thomas Vermaelen ut och Per Mertesacker in. Vilket betydde att superduon Merta/Koscielny återförenades. Tottenhams anfallsspel gick helt i lås. För Laurent Koscielny vann varenda duell mot Adebayor med sin snabbhet och fina brytningsförmåga!

Det matchavgörande målet för hemmafavoriterna kom i 62 min. Spurs-backen Rose drällde med bollen, Rosicky stal den, drev med boll 30 meter (trots att Kyle Walker hängde honom i trasorna) innan han briljant avslutade med en chipp över Lloris, 2-0 Arsenal! Grym insats av en grym spelare: Rosicky!

Efter detta tog soppan slut för Tottenham. Arsenal spelade smart kontrollfotboll sista halvtimmen.
Trots ett tung skada på Theo vilket gjorde att hemmalaget fick avsluta med tio man. 

Briljant Arsenal-spel, snygga mål och en grym insats av Thomas Rosicky är mina starkaste minnen från matchen ! Starka plus får också: Koscielny, Gnabry och Cazorla, ja faktiskt hela Arsenal-laget och kul också för Fabianski att få hålla nollan! 

Och eftersom det var en cupmatch så var jag inte sjukt lika nervös som inför en ligamatch. Det var kul att bara se en bra fotbollsmatch utan att behöva vara på helspänn alla 95 minuter. Sen att Arsenal gjorde en grym match gjorde ju inte saken sämre. Dessutom blev jag väldigt imponerad av 18-årige Gnabry, vilken insats av tonåringen. Han visade både styrka, teknik och fint spelsinne mot PL-motstånd, nice!

Arsenal fortsätter surfa på vinnarvågen och är nu vidare i FA-cupen. 


Kung Cazorla!
Vilket mååååål av Rosicky!






 




 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!