Arsenal inledde dett nya året med ännu ett seger, top of the league!

Igår firades det nya året in men spelarna i Premier League fick inte ledigt från matcher för det.
Nyårsdagen bjöd på full omgång i Världens bästa liga.

Man City inledde 2014 med ett målfyrverkeri mot Swansea borta.. Målen gjorde Fernadinho, Touré och Kolarov i den turliga 3-2-segern. Detta gjorde att dom blå från Manchester gick upp i topp.

Kl 16 spelades dom övriga matcherna.

Och min rapport kommer handla om mötet mellan Arsenal-Cardiff.

Efter den tuffa matchen mot Newcastle senast fick Giroud och Gibbs lämna återbud. Och dessutom var ju Cardiff-födde Ramsey och Özil borta sen innan.

Wengér hade snickrat ihop denna elva: Szczesny i mål, backar: Sagna, Mertesacker, Koscielny, Monreal, mitten: Wilshere, Arteta, Flamini, Cazorla, Walcott och längst fram Podolski.
Bänkade var: Fabianski, Jenkinson, Vermaelen, Ryo, Bendtner, Rosicky och Gnabry.

Cardiff med nye tränaren (kanske) Ole Gunnar Solskjaer på läktaren ställde upp så här.
I mål:Marshall, backar:Caulker, Turner, John, McNaughton, Whittingham, på mitten:Medel, Noone, Kim, Mutch, och på topp Campbell.

Första halvlek. Det var inget vidare underhållning första 45. Arsenal trampade för mycket på boll och Cardiff försvarade riktigt bra. Slitna av det hårda spelschemat e för mycket skumpa under nyår kanske?! Nåja, 0-0-läge första halvlek.

Andra halvlek. Det blev något bättre spel i akt två. Arsenal skruvade i alla fall upp tempot och skapade ändå viss tryck. Cardiff höll dock emot även om de märktes att laget började gå på knäna sista halvtimmen.

Wengér bytte in sina offensiva stjärnor Rosicky och Bendtner  i den 68 minuten för att få mer fart framåt. Nu var det bara hemmalaget på planen. Tryck, tryck, tryck. Mertesacker bommade två fina nicklägen, så nära! Men till sist när klockan tickat upp på 88 minuter tryckte Niklas Bendtner upp bollen i nätet e en målvaktsretur av David Marshall. 1-0  Arsenal, yeeeees!

Efter en frustrerad match, där ingenting funkat offensivt, så kändes målet så jäkla skönt.  Mest glädje så klart men också en enorm lättnad kände jag i tv-soffan. Eller nja, ju längre matchen led så flyttade jag till slut ner på golvet men gick ibland av och an fram och tillbaka mellan köket och vardagsrummet.
Snacka om nervpers!

Tyvärr för Niklas skull blev han skadad i samband med målet och tvingades kliva av. In kom Thomas Vermaelen. Härlig stämning på Emirates Stadium nu då hemmafavoriterna hade ledningen!

Och på stopptid (93 min) chippade Theo Walcott iskallt in tvåan, härligt framspelad av födelsedagsbarnet Jack Wilshere. Sen efter 90 plus 5 blåste domaren av matchen och Arsenal hade tagit tre tunga poäng!

Seger, serieledning, ännu en nolla bakåt och snygga mål från Bendtner och Walcott, det tar jag med från den här matchen.