Arsenal fortsätter vinna, vidare i FA-cupen e 4-0 seger mot Coventry!

Arsenal-segern i hamn!
Mååååål!

Det tajta spelschemat fortsatte för Arsenals stjärnor. Skrällarnas Cup (FA-cupen) och fredagsmatch mot League two-laget Coventry hemma väntade.

Wengér valde att mixa elvan med rutin och ungdomlig framåtanda.

I mål: Fabianski, backar: Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, mittfältet: Wilshere, Gnabry, Özil, Oxlade-Chamberlain och på topp: hårdskjutande Podolski och dansk dynamit i form av Bendtner.

Bänkade var bland andra: Cazorla, Giroud, Sagna och jättetalangen 17-åringen Zelalem.

Coventry ställde upp så här: Murphy i mål, backar: Christie, Adams, Webster, mittfältet: Fleck, Baker, Danny Seaborne, Moussa och längst fram: Daniels och Clarke.

Nu till själva matchen.

Första halvlek. Som väntat är det Arsenal som styr spelet. Londonlaget började riktigt starkt!
Minut 14: Tyskt samarbete mellan magikern Mesut Özil och starke avslutaren Lukas Podolski ger 1-0 Arsenal. Fint mål av Lukas som skickligt fintar bort keepern och lägger in bollen i mål. Plus också för Özil fina öppnade passning.

Bortalaget har sedan en pigg period och skapar också en riktigt het chans.
Baker dribblar sig förbi halva Arsenals backlinje och skjuter skarpt men Fabianski får upp näven och gör en briljant räddning!

Minut 27: Fint slagen hörna av Gnabry, påpasslig nick-pass av Meresacker ger Podolski öppet mål vid bortre stolpen, 2-0 Arsenal och målskytt gånger två Lukas Podolski.

Viktigt mål och mer eller mindre matchavgörande för serieledarna. Och siffrorna stannar vid 2-0 Arsenal e första 45. Men all cred till Coventry som stått upp och verkligen försökt!

Andra halvlek. Coventry med en fin supporter-skara med sig växlar upp i akt två. Ett slött Arsenal är inte riktigt på tårna. Och det är nära att straffa sig. Först sprintar sig Clarke sig till friläge (då Merta slarvar grovt och upphäver offsiden) men Fabianski är vaken och gör en snygg fotparad.
Nästa chans får åter igen Clarke (skyttekungen) men skottet skruvar han i stolpen, nära!

Men det blir bara nästan för Coventry.

Wengér byter in: debuterande 16-åringen Zelalem, kvicke Cazorla och tunge forwarden Giroud sista 20 minuterna. Ut går Bendter (som aldrig riktigt kom in i matchen), Podolski (tvåmålskytten) och Oxlade-Chamberlain (positiv comeback i startelvan).

Minut: 86, snygg assist av Gibbs och Giroud pangar in trean lågt förbi målvakten. 3-0 Arsenal och saken var klar. 89 minuten: perfekt anfall på one toutch avslutas av Cazorla i mål, 4-0 Arsenal, assist Jenkinson!

90 plus 4 domaren blåser av. Seger, avancemanget fixat, fyra fina mål, Zelalems debut och ännu en nolla av en alert Fabianski är mina starkaste minnen av matchen.

Det var nervöst, spänt, kul och underhållande (i alla fall i mellan åt) att följa favoritlaget i dessa 94 minuter. Arsenal ser starka ut denna säsong, helt klart!