Arsenal tillbaka i topp e 2-1-segern mot Aston Villa på Villa Park!

Mååååål!

Efter en helg där alla topplagen (City, Chelsea, Liverpool) tog full pott var det ett lätt pressat Arsenal som åkte till Villa Park för att möta Aston Villa på måndag-kvällen.

Revanschlustan var stor för Londonlaget e premiärmatchen (Där Aston Villa skräll-vann med 3-1) efter en tveksam domarinsats! Men all cred till Birminghamlaget som gjorde en riktigt bra match då.

Mycket har hänt sen premiären. Arsenal har radat upp segrar och finns med i guldfajten och Aston Villa har varit ojämna men stundtals presterat fin fotboll. Och duktige belgaren Benteke har varit livsfarlig längst fram när han väl varit skadefri!

Nu till min rapport.

Först ut blir startelvorna. Med hemmalagets först.
Guzan - Lowton, Baker, Vlaar, Clark, Luna - El Ahmadi, Westwood, Delph - Agbonlahor, Benteke.

Gästerna Arsenal ställer upp enligt följande: Szcezsny - Sagna, Koscielny, Mertesacker, Monreal - Flamini, Wilshere - Gnabry, Özil, Cazorla - Giroud.

Positiva besked för Wengér då både Mesut Özil och Olivier Giroud fanns med elvan och Gibbs och unge talangfulle Oxlade-Chamberlain gjorde comeback från bänkplats.

Första halvlek. Gul (d) klädda Arsenal började klart bäst. Men Aston Villa stod emot fint med hög press och fembackslinje. Tyvärr för hemmalagets skull knockades Nathan Baker av Serge Gnabrys kanon och tvingades bäras av planen med syrgas. Och efter det föll Villas utmärkta försvarsspel ihop .

Baker däremot återfick krafterna rätt snabbt men kan ha drabbats av en lättare hjärnskakning.

Efter 34 min kombinerade Özil/Monreal snyggt vilket ledde fram till Wilsheres 1-0 mål, sjukt snyggt!

Mottagningen och avslutet var Pure Class av Wilshere!

Exakt en minut senare serverade 22-åringen en grym cross som Giroud läckert tog ner och smällde upp i nättaket, magi av Arsenal FC! 2-0 Arsenal som verkligen hade sin lyckominut i matchen!

Status e första halvlek således. 2-0 till serieledarna.

Andra halvlek nu. Aston Villa-spelarna kom ut med spring i benen och var verkligen taggade för att åtminstone ge Arsenal en ordentligt fajt. Det lyckades dom verkligen med!

Arsenal kontrollspelade kanske lite för tidigt.  Nåja, Londonlaget visade upp solitt försvarsspel med Mertesacker som vann allt i luften och Koscielny som var grym i närkampsspelet mot den betydligt starkare/tyngre Benteke. Det höll i 76 minuter. Sen utnyttjade hemmalaget Santi Cazorlas bolltapp till 100 procent.

Lowton slog den fina crossen och Benteke såg till med en riktig slängnick i toppklass att Villa hade vittring, 1-2!

Aston Villa pressar grymt sista 10. Och Benteke är riktigt nära att nicka in ännu ett mål men Arsenals etta  i mål Szcezsny är stark och räddar belgarens avslut utan att lämna retur!

Trots sex minuters stopptid kan Arsenal ändå hålla undan och vinna till slut, ganska rättvist!

Det var kul, nervöst, spännande, underhållande och roligt att följa Arsenal alla 96 minuter.
Bägge lagen bjöd upp till dans vilket oftast ger bra fotboll!

Arsenal seglar åter igen upp i serieledning och fortsätter visa att laget kanske, kanske har vad som krävs att gå för guldet denna säsong.

Det enda som oroar på en annars klarblå Arsenal-himmel är alla skador. Nu fick Rosicky och Monreal lämna planen e smällar.

Här näst väntar Fulham på lördag, jag längtar redan!

Glädje!











Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!