söndag 31 mars 2019

Ockelbochallenge 2019!

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som deltar i en idrottsaktivitet och basketplan
Red Stars!
Då var det dags för basketcup i Ockelbo! Uppsala Red Stars, Central och Alvik Blixtarna åkte gemensam buss till Ockelbo.

Efter en resa på lite drygt en timme var vi så framme i Kuxahallen.

Första matchen ut var mellan hemmalaget Ockelbo och Red Stars. Upplägget var så att det skulle spelas korta matcher 15 minuter totalt och första matcherna var gruppspelsmatcher och efter det skulle slutspelsmatcherna börja.

Vi inledde cupen urstarkt med en 17-6-seger mot hemmalaget Ockelbo. Alla stjärnorna var grymma, pressade hårt och vågade ta skott. Alexandra Bivald blev vald till matchens spelare i vårt lag, så välförtjänt! Jag fixade fyra poäng totalt och mycket spring så det kändes jättebra att kunna bidra lite till segern. Både Isak och Niklas som ju spelat många år i Red Stars är numera motståndare och spelar i Ockelbo och gjorde sin första match i nya laget mot just oss.

I andra matchen tog vi oss an Central Gul. Vi vann med ganska stora siffror (16-4) och gjorde många av våra poäng på snabba omställningar. Jag fixade en tvåa och den var en skön känsla att se bollen gå in i krogen. Matchens spelare blev Johan Elgh.

Sista gruppspelsmatchen nu och vi mötte Östersund Blå. Det blev en otroligt jämn match som vi ledde ända in i slutminuterna men då chansade Egil på en trea och satte den och Östersund vann med uddamålet 8-7. Matchens spelare blev Siyo Akay.

Nu stod det klart att vi vunnit vår grupp och vi skulle möta Centrals andralag i semifinal. Även där blev det en nagelbitare men vi gick segrade ur striden med 8-4 och var nu klara för FINAL! Vi spelade bra mot Central men missade många av våra skott. Vi hade lite korg ut men vann ändå och det var dessutom rättvist tycker jag. Matchens spelare blev: Andreas Renström.

Efter lite vila och inköp på Ica inför bussresan hemåt var vi så taggade för final. Efter en fartfylld uppvärmning väntade söndagens sista match. Finalen mellan Red Stars-Sundsvall.

Vi fortsatte vår taktik med hög press som varit så framgångsrikt under dagen. Och vi fick till några poäng tack vare det, plus att vi nog fick Sundsvall-spelarna lite ur balans. Nu var dom så pass skickliga ändå och spelade bort sig allt som oftast från vår höga press. Sen hade Sundsvall långa spelare under offensiv korg och trion Jimmy, Jens och Gustav kunde vi inte stoppa. Sundsvall vann men bara med 14-3 och vi röda stjärnor gav allt och tog hem SILVRET. Matchens spelare blev: Viktor Karlsson.

En kul grej under miniturneringen i Ockelbo var att varje gång en spelare gjorde mål sa speakern spelarens namn och det var en cool känsla och vi uppskattade det till hundra procent!

Alla stjärnor var grymma idag och vi vann tre matcher, mot Ockelbo, Central Gul och Centrals andralag och vi kom alltså tvåa i Ockelbo Challenge 2019.

Tack för ett bra arrangemang Ockelbo och alla lagen som deltog och gjorde detta till en basketcup att minnas!

Väl mött i Fryshuset (Stockholm) i maj när slutspelet av basketligan special ska avgöras.

Bilden kan innehålla: Lina Moberg Åhr, som ler, står och skor
Vi vann silvret! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar