Ett United med fin form som efter tränarbytet fått igång formen ordentligt med ikonen Ole-Gunnar Solskajer!

Unai Emery valde en offensiv elva med spelare som Özil, Ramsey, Abuameyang och Lacazette.
Och Manchester United kontrade i sin tur med Pogba, Rashford och Lukaku.

Första halvlek.
Arsenal inledde urstarkt och stärktes såklart av Granit Xhaka 25-meters-träff med skruv som letade sig in bakom David de Gea. 1-0 efter bara tolv minuters spel! Manchester United var sylvassa i sina kontringar och skapade många målchanser mot ett ganska virrigt Arsenal-försvar.

Andra halvlek.
Det var fortsatt jämnt spel under andra halvlek. United hade mycket av spelet men hade svårt att omvandla chanserna till mål. Arsenal var bra med bollen och så fort Lacazette eller Abuameyang kom rättvända betydde det skarpt läge! Lacazette visade styrka när han tempväxlade förbi Fred som knuffade fransmannen lite lätt i ryggen i straffområdet och domaren dömde straffspark till hemmalaget. Målkungen nr 14  Abuameyang klev fram och slog in matchavgörande 2-0, mitt i mål när klockan stod på 69:e minuten. Sen var Alexandre Lacazette ruggigt nära att placera in bollen efter att Viktor Nilsson-Lindelöf helt misstajmat en högboll.

Arsenal höll undan och vann med lite flyt, snygga mål och fokus och stoppade därmed Uniteds supersvit som stannade med 12 obesegrade  matcher!

Kampen om Champions League-platserna 3 och 4 tätnade rejält och Arsenal har nu bara en poäng upp till tredjeplacerade Tottenham men bara två poäng till godo på Manchester United och Chelsea jagar bara några poäng efter och en match mindre spelad.

Självförtroendeboosten höjdes ordentligt för Arsenals spelare efter kvällens vinst helt klart.

Nu väntar några dagars vila, lättare träning och återhämtning innan Arsenals stjärnor ska försöka vända Europa League-returen mot franska mittenlaget Rennes på torsdag!