Säsongspremiär i Gävle!

Bildresultat för storvreta ibk örnarna

Då var det äntligen dags att kicka igång ännu en innebandysäsong av Gävledalaserien.

Det var ett gäng taggade Örnar som samlades vid Scandic nord denna tidiga söndagsmorgon.
Jag kom dit en timme för tidigt såg fel på lappen, men sånt händer ibland.

Efter en smidig bussresa på ca en timme var vi så framme i Gavlevallen.

Alla vi Örnar är riktiga vinnarskallar och vi går alltid in med inställningen att försöka besegra våra motståndare precis som idolerna Mattias Samuelsson, Alexander Rudd, Albin Sjögren, Fredrik Lindholm och Jimmie Pettersson. Sen att vi också fick spela i Storvreta IBK s herrlags gamla matchställ var ju bara ren magi. Självklart tog jag chansen att spela i favorittröjan nr 10 med Lindholm på ryggen.

Vi ställde upp med två lag detta seriespel.

Var lite spelarkris så Joel och Martin som vanligtvis spelar i tre mot tre serien fick vara med och spela i div två idag.

Storvreta IBK-örnarna i Blå serien inledde med match mot Heros och mötte sedan Hedemora och Borlänge. Dom gav allt och kämpade i gjorde sitt bästa under alla matcherna. Sen spelar inte resultaten någon roll alls. Tati gjorde sina första matcher för Örnarna och var grym i målet tycker jag.

Sen var det dags för oss  i Röda serien att kliva in i handlingarna.
Speltid 2 gånger 20 minuter.

I första matchen ut skulle vi möta Heros. Ett rappt och skickligt Heros. Vi kämpar, sliter och spelar vårt spel men motståndarna är riktigt bra, rena topplassen. Men det finns alltid positiva bitar att ta med: Jesper klev fram och fixade tre snygga mål framåt och jag slog in en back hand framför mål och bollen letade sig på något sätt in i nät.

Match två och nu hette motståndarna Korsnäs. Vi fick verkligen en drömstart med 1-0 efter bara någon sekund. Den största skillnaden mellan div två (som vi vann överlägset förra säsongen) och div ett är tempot. Allt går så fort. Riktigt fort men man kommer in i det efter ett tag.

Efter det målet i baken vaknar våra motståndare till och gör lite som dom vill offensivt sätt.
Vi fortsätter ge allt och krigar på så det kan vi vara stolta över. Jesper visar åter igen upp sin målform och även Marcus och Oliver gör några fullträffar sen slog jag in ett riktigt snyggt mål efter en härlig passning från Jesper. När till och med motståndarna sa vilket snyggt mål du gjorde så vet man hade man gjort något riktigt bra! 

Sista matchen nu och vi ska möta Gävle.
Gävle-spelarna är snabba, skjuter stenhårt och har grym teknik. Men vi viker i ned oss utan trycker till i närkamperna och spelar glimtvis riktigt fin innebandy.

Mål gör vi i denna match också och målskyttar blev Jesper, Marcus, Anton och Oliver.

Innebandy är så mycket mer än bara resultat. Det är lagkänsla, glädje och kärlek till sporten.
Sen är det guld värt att få hänga med alla underbara lagkamrater en heldag.









Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!