Arsenal tillbaka på den vinnande vågen!

Pierre-Emerick Aubameyang
Segerns sötma är ljuv!

Arsenal har kryssat sig genom ligan och Europa League dom senaste matcherna. Det började med 1-1 hemma mot Liverpool efter ett sent mål av Alexandre Lacazette och fortsatte med 0-0 mot Sporting Lissabon och 1-1 mot Wolverhampton.

Nu väntade hemmastarka Bournemouth denna söndagseftermiddag.

Unai Emery bänkade väldigt överraskande Mesut Özil och satsade på denna elva: Leno i mål, backar: Sokratis, Mustafi och Holding, mittfältare: Bellerin, Kolasinac, Xhaka, Torriera, Mkhitaryan, Iwobi och på topp Abuameyang.

Första halvlek var fartfylld och spännande. Torriera prickade stolpen med ett välplacerat långskott och hemmalaget skapade chanser dom med.

Efter en halvtimmes spel slog Kolasinac ett inspel som en Bournemouth-spelare styrde in i eget nät.
1-0 Arsenal! Och på stopptid curlade King vackert in 1-1-målet vilket betydde likaläge efter 45 minuter.

Andra halvlek. Lagen fortsatte bjuda på en trevlig och offensiv fotboll. Både Leno och Begovic fick glänsa mellan stolparna för att freda sina mål.

När klockan tickat upp på 67 serverade Kolasinac Abuameyang öppet mål efter ett snabbt anfall från Arsenal. Med i förarbetet fanns också Iwobi! 2-1 Arsenal.

Bournemouth öste på och pressade Arsenal in i det sista. En stolpträff i slutskedet av matchen gav sånär en poäng! Domaren la på 4 stopptidsminuter men inga flera mål gjordes och Arsenal tog hem tre riktigt viktiga poäng.

Tack för en imponerade och grym fajt Bournemouth!