Smith Rowe
Matchvinnaren: Smith-Rowe!
Arsenal tog sig an Blackpool i ligacupen hemma på Emirates Stadium igår.

Det var en mix av lovande ungdomar och meriterade a-lagspelare som Unai Emery satsade på i sin elva.

Cech var tillbaka i målet, backar: Lichtsteiner, Mustafi, Julio Pleguezuelo, Jenkinson, mittfältare: Ramsey, Guendouzi, Smith-Rowe, Maitland-Niles, Mkhitaryan och ensam på topp Welbeck.

Första halvlek.
Det var ganska jämnt spel under första 45. Men när klockan tickat upp på 33 slog Guendouzi en ljuvlig crosspassning som Lichtsteiner snyggt styrde in fram till 1-0 Arsenal! En ledning hemmalaget tog med sig in till halvtidsvilan.

Andra halvlek.
Det dröjde bara några minuter in i andra halvlek så hade Arsenal och 18-årige Smith-Rowe fixat 2-0 efter ett inspel från Jenkinson.

Sex minuter efter Arsenals 2-0 drog  Guendouzi på sig sitt andra gula kort vilket betydde utvisning och ett knivigt läge för hemmalaget.

Emery slängde in Lucas Torriera för att få mer stabilitet på mitten. Men när Blackpools O Connor fick till ett reduceringsmål med pannan blev det väldigt spännande.

Arsenal kämpade hårt och slet kopiöst och när O Connor rev ner inhopparen Abuameyang var det kvitterat i röda kort så lagen fick avluta matchen 10 mot 10!

Trots sex minuters stopptid redde Arsenal utan stormen och tog sig vidare i ligacupen!

I nästa omgång väntar ett stekhett Londonderby mot Tottenham.

Nu ska jag njuta av denna sköna segern ett tag. Och på lördagskväll är det toppmatch när Arsenal-Liverpool möts.