Lacazette celebration
Målglädje deluxe!
Lördagskväll och toppmöte i Premier League när fyran Arsenal tog sig an tvåan Liverpool på Emirates Stadium.

Unai Emery fick tillbaka snabbe Hector Bellerin i backlinjen och ställde därmed upp med bästa laget!

Här kommer startelvan: Leno i mål, backar: Bellerin, Mustafi, Holding, Kolacinac, mittfältare: Xhaka, Torriera, Mkhitaryan, Özil, Abuameyang och ensam på topp Lacazette.

Liverpool kom till spel med stjärnor som supertrion Salah, Mané och Firmino plus duktiga lirare som Van Dijk, succémålvakten Alisson och rivjärnet Milner.

Första halvlek.
Det blev en fartfylld och spännande första halvlek. Arsenal hade ganska mycket boll och skapade många heta lägen framåt. Lacazette, Abuameyang och Mkhitaryan oroade Liverpools försvar gång på gång.

Mané hittade nätet efter Firminos stolpträff när klockan visade på 18 minuters spel men blåstes av för offside, tveksamt!

Sen var Mkhitaryan grymt nära att nicka in en boll när Alisson kom ut och hängde tvätt.

Liverpool visade prov på sina snabba anfall flera gånger om och Arsenals backar fick jobba hårt när fartspelare som Salah, Mané och Firmino kom rättvända. Allt som oftast klarade Holding/Mustafi/Bellerin/ Kolacinac det briljant så det kändes tryggt.

Både Leno och Alisson glänste med många glimrande räddningar matchen igenom.
En av matchens svettigaste räddningar bjöd Leno på när han stoppade Van Dijks friläges-skott.

Matchens läckraste klack bjöd lagkapten Özil på och det gav Lacazette ett grymt bra läge men bollen smet någon meter utanför ena stolpen.

Leno kom helt fel på ett inlägg och Van Dijk var ruggigt nära att nicka in bollen i mål precis innan halvtidsvila men bollen prickade stolpen och ut. Mängder  med målchanser åt bägge håll men 0-0-läge efter första 45.

Andra halvlek.
Andra halvlek nu och den fortsatte lite med samma tema som den första. Det var två bra lag som bjöd på en sevärd fotboll helt klart.

När klockan tickat upp på 62 slog James Milner till med ett kyligt mål och Liverpool var i ledning. Inspel från Mané, retur från Leno och Milner vart alertast på returen och jublade med knuten näve i en målgest.

Arsenal gav dock inte upp utan fortsatte att pressa för att nå en kvittering. Och den skulle komma. Sent i 83:e minuten fixade Alexandre Lacazette 1-1-målet efter en mästerlig skruv förbi Liverpools försvar och Alisson, riktigt snygg assistpoäng av Alex Iwobi också.

Matchen slutade med kryss 1-1 och Arsenals supersvit utökades till 14 obesegrade matcher (liga och cupmatcher inräknade).

Det fanns många positiva bitar att med ikväll: Lenos insats mellan stolparna, Lacazettes mål och att Arsenal visade att dom minsann kan stå upp mot dom bästa.

I Liverpool tycker jag Alisson, Van Dijk och Milner var grymma. Sen är alltid Salah kul att se på. Tack för en god kamp Liverpool.

Nu väntar några dagars vila innan Arsenal ska möta Sporting på hemmaplan i Europa League på torsdag!