Lacazette sen poängräddare för Arsenal mot Southampton!

Laca
Två lag som famlar efter formen var det som möttes när Arsenal tog sig an Southampton på lördagen!

Mesut Özil var tillbaka i startelvan så det var ju kul att se. Tysken att kämpat sig tillbaka in i laget efter en tung höst utanför både elvan och truppen.

Första halvlek bjöd på kamp och glimtvis en trevlig fotboll. Gästerna inledde hetast och Danny Ings öppnade målskyttet efter blott åtta minuters spel när Arsenals tröga backlinje inte hängde med på en snabb frisparksvariant längst marken.

När klockan visade arton fixade Lacazette kvitteringen elegant efter ett vackert anfall från hemmalaget!

Likaläge efter första 45.

Andra halvlek nu!
Southamptons spelare fortsatte visa prov på teknik, kvicka fötter och styrka medan Arsenals stjärnor hade det lite tuffare men glänste ibland.

I den 72:e minuten fick Southampton en tveksam straff med sig. Ward-Prowse stegade fram, Leno räddade straffen men Ward-Prowse var först på returen så var det 2-1 för gästerna!

Joe Willock klev fram som en räddande ängel och rensade bort en boll på mållinjen, där hade Arsenal flyt.

Domaren la till sju stopptidsminuter så än fanns chansen för hemmalaget!

Och sent i den 96:e minuten slog Lacazette till igen. 2-2- i en galet spännande match.
Efter ett magiskt förarbete av brassen Martinelli så kunde Lacazette med en lika grym mottagning och avslut rädda en viktig poäng för Arsenal.

Mina grabbar är i alla fall comeback-kings som ju hämtade upp två underlägen till en vunnen poäng!

Härnäst väntar Frankfurt i Europa League på torsdag och självklart siktar vi på tre poäng då.