En lyckad start för oss stjärnor när basketligan special hade säsongspremiär i Åkeshovshallen!

Då var det äntligen dags för en efterlängtad premiär av basketligan special 2019/2020!

Det var ett gäng taggade spelare som samlades vid Centralstationen för vidare färd mot Stockholm och Åkeshovshallen.

Denna gång hade vi dessa stjärnor med oss: jag, Alexandra, Siyo, Johan, Fredrik, Albin, Viktor, Marcus och Anoar.

Sen var det jättekul att Anders tjej Anna-Maria hängde med också liksom Alexandras mamma Sabine!

Första matchen ut och vi skulle mäta våra krafter mot Central vinröd.

Vi fick precis den start på säsongen som alla hade önskat och tränat så hårt för! Storseger med 28-16 och matchens bästa spelare blev Albin. Alla spelare visade upp både spelglädje och lagkänsla sen var det nice att fixa några poäng för egen del!

I nästa match skulle vi möta Östersund vit. Och åter igen fick jubla åt en seger, denna gång skrevs vinstsiffrorna till 28-18! Alexandra blev vald till matchens spelare, så välförtjänt. Jag bidrog också med mycket slit, några poäng och hårt jobb men självklart var det en LAG-vinst!

Mellan matcherna tittade vi när dom andra lagen spelade och pratade med motståndarna för i vår liga är alla lagen som en familj som bryr sig om varandra.

Sista matchen nu och det skulle bli en rafflande rysare med en massa spänning.

Vi skulle ställas mot Östersund blå. Första perioden var helt Östersunds och dom ledde ganska stort efter en period vi inte riktigt hittat vårt spel i! Men i andra perioden visade vi både vilja och comebackskills. Siyo ägde och vände matchen åt oss och med fyra minuter kvar hade vi tagit oss tillbaka i matchen och det stod 20-20! Men basket är en sport där allt kan hända, på gott och ont. Siyos trea var bara centimeter från att gå in. Istället kunde Frida avgöra med en sen tvåa!

Vi stjärnor gav allt och stod för en glimrande match men vi hade sekunderna mot oss.

Två segrar av tre försök, härliga matcher, teamwork och glädje får sammanfatta vår dag i Åkeshovshallen. Nästa omgång spelas i Sundsvall!