En magisk baskethelg i Kinna!

 Bilden kan innehålla: 10 personer, inklusive Johan Elghen Elgh, Alexandra Bivald, Lina Moberg Åhr och Berk Isbitirici, personer som ler, basketplan

Då var det äntligen dags för andra omgången av basketligan special och denna gång skulle den hållas i Kinna eller rättare sagt i Skene.

På fredagen möttes vi alla stjärnor vid Centralstationen för vidare färd mot Stockholm sen skulle vi göra tre byten i Skövde, Herrljunga och Assberg innan vi skulle ta bussen sista biten till Viskangårdens kursgård.

Efter en lång tågresa var vi så äntligen framme vid vårt boende. Anders delade upp oss spelare i olika rum och jag fick såklart dela rum med Alexandra. GIRLPOWER. Resten av laget var uppdelade i dubbel eller trippelrum.

Rummet var enkelt inrett med två sängar, en liten tjock-tv, några skåp och ett badrum med dusch.

Alla lagen förutom Göteborg bodde på Viskangårdens kursgård och det var ca 150 spelare totalt!

Sen var det lördag och matchday för oss. Vi åt frukost vid åtta och det var verkligen en fräsch frukostbuffé med bröd, diverse pålägg, te, choklad, kaffe och jordgubbs-shots.

Till sporthallen tog vi oss med buss. Och alla matcherna spelades i Arenahallen i Skene.

Kl 10:00 skulle vi möta hemmalaget Marbo (som är ett nytt lag i ligan).

Alla stjärnor var grymma och vi vann rättvist. Matchens spelare-pris fick Marcus Apelkvist.
I andra och avslutande perioden gick vi ner på försvar och lät våra motståndare gå nära korgen och göra poäng. Fair play deluxe.

Det blev en kul och målrik match som slutade 42-17 till Red Stars. Det var riktigt roligt att få sätta matchens första poäng sen gjorde Alexandra också mål så det var sjukt coolt.

Sen åkte vi tillbaka till boendet och åt lunch. Några timmar senare var vi tillbaka i hallen för lördagens sista match och för motståndet stod Central från Stockholm.

Vi körde vårt spel med hög press, snyggt passningsspel och många poäng vilket  gav resultat. Det blev storseger med 27-12. Matchens spelare blev Siyo Akay. Personligen var det nice att fixa en steal plus poäng på det och ytterligare en poäng.

På kvällen var det underhållning på Viskangårdens kursgård med snacks och sedan visades några av våra matcher på storbilds-tv:n sen var det frågesport, en riktigt trevlig lördag helt klart.

Det var hög kvalité på frukost, lunch och middag och personalen var väldigt omtänksamma, schyssta och hjälpsamma på alla sätt.

Så var det redan söndag och den sista speldagen här i Skene.

Vi röda stjärnor fick lite sovmorgon och spelade inte förrän kl 11:40 mot basketligans special överlägset bästa lag: Göteborg 1.

Red Stars gav allt, jobbade hårt både offensivt och defensivt och vi gjorde Göteborg stressade. Sen att vi fick dom att ta två time out är ett gott betyg för oss. Och vi gjorde också 18 poäng framåt så våra motståndare fick i alla fall kämpa hårt för att få oss på fall. Matchens spelare blev Alexandra Bivald.

Efter helgens sista match återvände vi till boende, duschade, åt lunch, tog med oss all packning och lämnade vackra Skene och Viskangårdens kursgård för denna gång.

Jag vill tacka alla lagkamrater för en magisk baskethelg med mycket skratt, sköna segrar, LAG-känsla och gemenskap.

 Bilden kan innehålla: Lina Moberg Åhr, deltar i en idrottsaktivitet, basketplan och skor











Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!