Lacazette
Lacazette bjöd på ett drömmål i derbyt!
Under helgen som gått spelades ett glödhett derby mellan Londongrannarna Arsenal och Chelsea på Emirates Stadium.

Arsenal hade en rejäl chans att närma sig Chelsea i tabellen och det skulle bli en grym match.

Emery valde att satsa på dessa elva spelare: Leno i mål, backar: Bellerin, Sokratis, Koscielny, Kolasinac, mittfältare: Torriera, Xhaka, Guedouzi och Ramsey och anfallare Abuameyang / Lacazette.

Första halvlek.
Hemmalaget började matchen sjukt bra! Och efter bara 14 minuters slog Alexandre Lacazette till med ett klassmål. Den franske anfallaren vände borde Chelseas försvar och stänkte sedan in ledningsmålet på kraft och 1-0 Arsenal! När sedan lagkaptenen Laurent Koscielny styrde in bollen i mål med axeln så var Arsenal ledning ökad, 2-0 precis innan halvtid. En ledning Arsenal tog med sig in i halvtidsvilan.

Andra halvlek.
I andra halvlek fortsatte Arsenal spela en kul fotboll kryddat med ett tajt och resolut försvarsspel.
Chelsea försökte nog men hade svårt att skapa dom där riktigt heta chanserna något som höll sig matchen igenom. Hazard som är en magisk dribbler men också en målskytt hade en tuff dag på jobbet mot Arsenals spanjor Hector Bellerin som gjorde en jättematch. Giroud hoppade in sista tjugo plus stopptid men inte ens han som känner Arsenals spel bättre än någon kunde spräcka Lenos nolla.

Arsenal vinner derbyt på ett mycket imponerande sätt och tog därmed tre extremt viktiga poäng och hakade däremot på Chelsea, Tottenham och Manchester United i kampen om topp fyra bakom suveräna Liverpool och Manchester City.

Nu väntar några dagars vila innan det är FA-cupen till helgen och Arsenal får finbesök av Manchester United på fredagskvällen!