En kul innebandydag på Fyrishov!

Bildresultat för Storvreta IBK örnarna

Då var det äntligen dags för seriespel inom parainnebandyn och denna gång skulle matcherna avgöras på Fyrishov.

Storvreta IBK:s stjärna och vår tidigare tränare Victor Andersson kom förbi och morsade på oss, önskade lycka till och titta på vår första match! Så coolt.

Vi Örnar ställde upp med tre starka lag och med publiken i ryggen på hemmaplan skulle vi självklart försöka bjuda på en sevärd, kul och målrik innebandy.

Första matchen ut för oss Örnar i div 1 serien var mot Gävle. Ett lag vi mött hur många gånger som helst under dom senaste åren.

Vi kom till spel med två femmor (tror vi var 12 spelare totalt) vilket skulle betyda mycket speltid och kanske slitage men vi Örnar ger oss aldrig för något.

Gävle gick ut starkt och vi orkade inte stå emot alls i första perioden. Efter en svag första period spelade vi mycket bättre i andra perioden och fick också in tre mål framåt genom Marcus, Jesper och Jonas.

Jag började som forward men tog sedan en backplats för laget och det var kul att spela längst bak och stressa motståndarna, täcka lite skott och lugna ned spelet från backplats. Det gick ok!

Andra matchen nu och vi skulle möta Korsnäs.

Och vilken fajt det skulle bli! Bägge lagen var grymma offensivt och det var vidöppna försvar åt bägge håll kan man säga. Det svängde fram och tillbaka rejält och vi gick upp i en tidig 2-0-ledning under första perioden. Målen fortsatte hagla in under andra perioden och vi Örnar vände underlägen till ledning för att tappa igen innan vi i sista minuten lyckades kvittera och rädda en poäng.

Det blev 11-11 i en extrem kul, spännande och händelserik match.
Målen gjorde Jonas (5), Jesper (2), Jimmy (2), Marcus och Martin.

Och jag fick fortsätta spela back men denna gång med Pelle. För att vara mina första matcher som back så gick det faktiskt över förväntan. Fick faktiskt beröm av tränarna också och då växer ju självförtroendet såklart.  Jag lyckades rädda ett mål bakåt, starta en kontring via en sarg-passning till Jesper och det slutade med att vi gjorde ett mål framåt istället, grymt!

Fredrik Johansson bjöd på så många räddningar i kassen och alla Örnar var så duktiga vilket gav säsongens första och så välförtjänta poäng.

Sista matchen nu och vi skulle ta oss an Heros.

Vi hängde med riktigt fint under första perioden och gjorde flera mål framåt och spelade stabilt på backsidan.

Under den avslutade perioden orkade vi inte distansen ut och Heros kunde rycka ifrån i målprotokollet och vinna ganska lätt.

Vill tacka mina lagkamrater för en toppendag på Fyrishov och vi spelare kan vara sjukt stolta över våran insats idag och det gäller självklart alla tre lagen.








Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!