Lina Mobergs foto.

Då var det dags för den avslutande delen av Mika Kohonen Trophy 2017. Matchdag två!

Det blev en tidigt samling för våra lagkamrater i Storvreta IBK-örnarna röd. Redan kl 7 var det samling på IFU-arena för dom!

Klockan åtta rullade matcherna igång både för Storvreta IBK-örnarna röd och Storvreta IBK-örnarna blå. Det var några av lag svarts spelare som hade samlats på läktaren för att heja på våra kompisar även fast det var så tidigt på morgonen! Klart man ställer upp för laget och visar sitt stöd för sina lagkamrater.

Blev tuffa matcher mot Roslagen Sol och IF Pluss med tunga förluster som följd. Men det bjöds på snygga mål från alla lagen och en härlig ge-aldrig-upp-attityd av våra spelare.
Sista matchen ut var derbyt:Storvreta IBK´-örnarna röd-Storvreta IBK-örnarn-blå!
Och det skulle bli en fantastiskt fajt. Det var snygga mål, grymma målvaktsräddningar, coola passningar och en riktigt kul innebandy från bägge hållen. Men när domaren blåste av matchen stod Storvreta IBK-örnarna blå som segrare med 8-7! Men eftersom det var derby så vann bägge lagen ju bronset.

Efter en lång väntan var det äntligen vår tur att få spela matcher! Vi hade samling kl 12 och första matchen ut var mot Gävle 3 kl 13:15! Dom känner vi väl från seriespelet och det brukar alltid bli jämna matcher mellan oss!

Just denna gång råkade vi vara väldigt bra. Och när Jesper fixade 1-0 direkt efter tekning då rann det liksom iväg! 2-0 gjorde Pelle Rinaldo, 3-0 fixade Jesper, 4-0 gjorde Martin, 5-0 gjorde Jesper och sedan avslutade Jonas målfesten med sitt 6-0-mål precis i slutskedet!

Vi gjorde vår bästa match under cupen och det gav också den första vinsten. Det var kul att bidra lite med två fina assist och mycket spring!

Blev knappt någon vila alls innan det var dags för nästa match. Motståndet denna gång var en ny bekantskap i form av Bålsta.

Men vi fick verkligen en mardrömsstart! 1-0 efter 72 sekunder följdes upp av både 2-0 och 3-0 efter blott 7 minuters spel!

Sedan vände det. Vi jobbade oss in i matchen och kom tillbaka riktigt starkt. 1-3 slog Anoar in med ett mäktig backhandskott, 2-3 slog Jonas in och 3-3 fixade Jesper innan första perioden var över. Vilken comeback!

I andra perioden tog vi över totalt. 4-3 kom genom matchens lirare Jonas, 5-3 fixade vår målkung Jesper sedan kom även Marcus in i målprotokollet fram till 6-3 och Jesper slog in 7:an innan Marcus gjorde sitt andra mål och vårt åttonde totalt! Segersiffrorna blev 8-4 till Storvreta IBK-örnarna.

Vi vann, vände 0-3 och bärgade femteplatsen i Mika Kohonen Trophy 2017! Det är riktigt bra gjort för vi hamnade i en jättetuff serie.

Vi fick medaljer och applåder efter matchen och lämnade IFU-arena med humöret på topp.

Jag vill tacka mina lagkamrater, tränare och all publik som såg oss spela och stöttade oss från läktaren genom hela cupen!