Bildresultat för Southampton-Arsenal 1-1

I helgen spelades det som vanligt full omgång av Premier League. Och det var under söndagen som dom hetaste matcherna spelades!

Först ut var Southampton-Arsenal från S:t Marys Stadium.

Wengér ändrade om rejält i elvan efter torsdagens 6-0-kross mot Bate Borisov!

Cech, Koscielny, Mertesacker, Monreal, Bellerin, Xhaka, Ramsey, Özil, Kolacinac, Alexis och Lacazette.

Hemmalaget fick bästa möjliga start när Charlie Austin lyfte in ledningsmålet efter blott två minuters spel! Arsenals backar gick bort sig helt efter ett offensivt inkast från Southampton.

Southampton öste på och skapade chans på chans på chans framåt! Men med mycket flyt och en storspelande Petr Cech var siffrorna bara 1-0 till hemmalaget efter första halvlek.

I andra halvlek spelade Arsenal bättre och det skulle ge resultat!

Olivier Giroud hoppade in i 71 minuten och när klockan tickat upp på 88 så nickade fransmannen kraftfullt in 1-1-målet efter en perfekt avvägd cross från Alexis Sánchez!

Och Arsenal som på det stora hela gjorde en svag match fick ändå åka hem till London med en viktig poäng i bagaget.

Giroud tangerade nu Solskjaers målrekord på 17 fullträffar som inhoppare!

Arsenal tog sig därmed förbi värsta grannarna Tottenham i tabellen och parkerar just nu på en femteplats blott en poäng från CL.

Mina minnen från denna match blir Petr Cechs grymma räddningar och Olivier Girouds snygga mål plus Arsenals ge-aldrig-upp-mentalitet!

Everton skrällde med att fixa 1-1 i derbyt borta Liverpool! Skyttekungen Salah gjorde 1-0 med ett drömmål men Wayne Rooney räddade en poäng med en sen och väldigt tveksam dömd straffspark.

Manchester City tycks vara ostoppbara denna säsong! United åkte på första hemmaförlusten igår efter 2-1 mot serieledarna. Målskyttarna blev Silva och Otamendi för Manchester City medan supertalangen Marcus Rashford nätade för Manchester United!

Pangstart! Charlie Austin hittade nätet tidigt!