Målskytt för tredje matchen i rad: ÖZIL!

Efter 5-0-krossen senast mot Aston Villa väntade Tottenham borta för Arsenal i lördags, tufft minst sagt!

Tidig avspark och utan Alexis, inga bra odds då tyvärr. Sexan mot femman i tabellen och två poäng skiljde lagen åt innan derbyt.

Wengér valde dessa elva: Ospina, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Bellerin, Ramsey, Cazorla, Özil,  Coquelin, Welbeck, Giroud.

Spurs satsade så här: Lloris, Dier, Vertonghen, Rose, Walker, Mason, Bentaleb, Lamela, Dembele, Eriksen, Kane.

Första halvlek.
Det började så bra. Danny Welbeck sprintade förbi Rose, slog in bollen till Giroud och fransmannens skott/passning nådde Özil som läckert lyfte in 1-0 i krysset efter blott elva minuter!
Sen handlade nästintill allt om Spurs. Hemmalaget dominerade totalt och vann första, andra och tredje-bollar konstant. Men David Ospina var rena väggen och hålla nollan trots enormt tryck första 45.

Andra halvlek.
 Och trenden fortsatte även i akt två. Tottenham skruvade upp tempot och Arsenal fick bara slå ifrån sig. Spurs kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och inte ens Ospina kunde stå emot längre.
1-1 kom genom Harry Kane som var snabbaste framme på returen efter ännu en grym Ospina-räddning.
Bortalaget försökte nog men pallade inte med Tottenhams höga press och finurliga spel.
Och med bara fem minuter kvar nickade Harry Kane in  vinstmålet, snyggt förvisso, men en grov markeringsmiss av annars så säkre Kosicelny. Tre välförtjänta poäng till hemmalaget bara att erkänna.

Plus: Özils mål och Ospinas briljanta målvaktsinsats!
Minus: Försvarsspelet och alla bolltapp.

Nu taggar vi om och kör över Leicester på tisdag i stället. Ingenting är kört på långa vägar. Arsenal är bara två poäng från fjärdeplatsen liksom och säsongen är lång!