Arsenal ny trea efter tajt derbyseger på Selhurst Park!

Kung Santi, straffskytt!

Efter ligauppehållet förra helgen var det åter igen dags för Premier League-lördag.

Arsenal åkte till Selhurst Park och derby mot Crystal Palace. Ett hemmalag som verkligen lyft i och med  Alan Pardews intåg.

Det var soligt i London och vädret inbjöd verkligen till fotboll.

Nu kommer elvorna med hemmalagets först.

Speroni, Souare, Dann, Ward, Delaney, Puncheon, Mutch, Zaha, Ledley,  Campbell, Gayle.

Ospina, Chambers, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Özil, Cazorla, Coquelin, Alexis, Welbeck, Giroud.

Första halvlek.
Tyvärr missade jag första halvtimmen men vann i gengäld serien (med mitt innebandylag).
 Efter blott åtta minuter fick Arsenal straff. Danny Welbeck blev fälld av en klumpig Souare i straffområdet så
Mark Clattenburg hade inget val, given straff! Santi Cazorla klev fram och smekte in 1-0-målet lågt i ena hörnet, otagbart!
Crystal Palace spelade finurligt och rappe Zaha var ett ständigt hot på högerkanten. Och längst fram fanns ju nickstarke Campbell och svårstoppade Gayle.
I Arsenal utmärkte sig bollskickliga Cazorla, kreative Özil, starke Giroud och placeringssäkre Mertesacker.

Efter 45 minuter snickrade Alexis och Welbeck ihop ett vackert anfall som Giroud avslutade fram till 2-0, viktigt precis innan vilan!

Andra halvlek. Hemmalaget verkligen öste på och ägde både bollinnehav och chanser i akt två. Arsenal fick mest slå  ifrån sig. Men det stoppade inte bortalaget från att skapa farliga kontringslägen för att inte säga livsfarliga. Först nickade Özil i ribban och bara några minuter senare serverade tysken en briljant passning fram till Alexis som fick ett friläge. Sedan lade sig Arsenal på försvar modell tajt. Crystal Palace skapade mängder av hörnor men Arsenals backar jobbade föredömligt och fick bort bollen gång efter gång. Det var först på stopptid det blev riktigt nervigt. I 94 minuten slog Puncheon en hörna sedan nickade Ameobi vidare till Saha men hans skott täcktes av en Arsenalback men först på returen var Glenn Murray som snyggt tryckte in reduceringen. Bara sekunder senare slog Bolasie ett inlägg som Murray nickade i stolpen, så nära en bragdcomeback av Crystal Palace. 90 plus 5 sluuuut!

Tre sköna derbypoäng, en (tillfällig) bronsplats i tabellen och verkligen häng på CL-platserna i ligan. Åttonde seger på de tio senaste matcherna, Arsenal visar toppform!

Plus: Girouds målform fortsätter, Cazorla är briljant och given straffskytt nr 1 i Artetas frånvaro. Kontringsspelet och Özils crossar!
Minus: Chambers ska inte spela högerback!
Matchens mest tekniska nummer går till David Ospina. Keepern rusar ut och nickar bort en boll som Mertesacker har koll på, sedan avslutar han det hela med en framåtvolt!