Arsenal vidare i FA-cupen efter 2-0-seger hemma mot Middlesbrough !

Giroud 2 mål och het!

Fotbollen tar aldrig vila i England . Denna helg var det FA-cup-omgång som gällde!

Arsenal mötte succégänget Middlesbrough hemma.

Ett Middlesbrough som leder Championship  och som slog ut Manchester City borta senast och pressade Liverpool till straffar i Carling-Cup!

Nu kommer elvorna med hemmalagets först.

Szczesny, Gibbs, Gabriel, Koscielny, Chambers, Alexis, Flamini, Özil, Czorla, Welbeck, Giroud.

Osorio, Gibson, Friend, Omeruo, Fredericks, Clayton, Tomlin,  Bamford, Adomah, Leadbitter, Martinez.

Första halvlek.  Arsenal började piggt. Laget skapade chanser mot ett Middlesbrough som satsade på busstaktik (tajt försvarsspel och backa hem) men också fartfyllda kontringar. Kul att den 24-årige brassen Gabriel fick göra debut i backlinjen efter sin flytt från Villareal i januari. Efter 27 minuter bjöd Arsenal på en drömanfall som gav 1-0. Allt började hos Szczesny sedan drog Cazorla och till sist Gibbs upp ett grymt snyggt anfall som avslutades perfekt med mål från Giroud. Faktum är att ALLA elva spelare i Arsenal rörde bollen utan att den bröts innan den låg i nätmaskorna bakom Mejia! Blott två minuter senare var det dags igen. Alexis slog en snabb hörna som Giroud högg på, 2-0 efter en volleypärla av fransmannen. Fotbollsgodis!

Andra halvlek . Kontroll. Hemmalaget kunde rätt lätt avstyra Middlesbroughs offensiv mycket tack varje en briljant lagkapten i Koscielny och en spännande debutant i Gabriel. Sen var Cazorla riktigt dominant och styrde på mitten tillsammans med kreative Özil även Alexis och Welbeck förtjänar beröm för sitt slit. Och Gibbs gjorde sin bästa match i Arsenaltröjan denna säsong och även Gabriel visade upp sig ordentligt med snabba fötter och schysst men tufft närkampsspel. På stopptid hade Middlesbrough en stolpträff men närmare än så kom dom aldrig.

Plus: En lätt Arsenal-seger, snygga Giroud-mål, en pigg Özil och en dominant Cazorla plus en grym LAG-insats totalt av hemmalaget.
Minus:  Middlesbroughs offensiva attacker. Det blev aldrig någon spänning i matchen.
Matchens räddning: Mejias briljanta enhandsräddning på Alexis fina nick.