Arsenal tillbaka på vinnarspåret direkt efter 2-1-segern mot Leicester!

Ett taggat Arsenal tog emot Leicester hemma. Och  ungefär samtidigt på Anfield Road möttes Liverpool och Tottenham.

Nu till elvorna med hemmalagets först.
Ospina, Monreal, Mertesacker, Koscielny, Bellerin, Cazorla, Coquelin, Walcott, Rosicky, Özil, Alexis.

Schwarzer, Huth, Konchesky, Morgan, Upson, James, Cambiasso, Mahrez, Simpson,  Schlupp, Kramaric.

Första halvlek.
Som väntat var det mycket bollinnehav för Arsenal men Leicester var livsfarliga i sitt anfallsspel.
Dribblern Mahrez var grym framåt tillsammans med argentinaren Cambiasso som vann en hel del andrabollar på mitten. Efter 27 minuter slog Özil hörnan som Koscielny snyggt placerade in fram till 1-0 Arsenal!
Efter målet släppte pressen och hemmalaget spelade ut. Özil glänste, Cazorla visade upp sin sköna teknik och Coquelin och Rosicky såg ut att trivas i mittens rike. När klockan tickat upp på 41 minuter drog Özil på ett tungt distansskott som Schwarzer gjorde en kanonräddning på men först på returen var Theo Walcott och drog in 2-0 på halvvolley, vackert fotbollsmål!

Andra halvlek.
Arsenal slappnade av något vilket gjorde att Leicester tog över matchbilden. Ospina fick göra några svettiga räddningar och superduon Mertesacker/Koscielny fick jobba hårt för att freda sitt mål tillsammans med Bellerin och Monreal. Men det såg både virrigt och darrigt ut i Arsenal-försvaret emellanåt.
Och efter 62 minuter smällde kroaten Kramaric in reduceringsmålet snyggt, så var det match igen!
Leicester fortsatte satsa framåt och oroade konstant Arsenals sega backar. Efter ett läskigt snabbt anfall fick
Kramaric perfekt lobb-läge ensam mot Ospina men missade, Arsenal-keepern läste avslutet perfekt och kunde rädda rätt enkelt. Med en mix av flyt, flax och lite skicklighet stod Arsenal emot och tog en tajt seger till slut. Men all cred till Leicester som verkligen stod upp och gjorde en fin match!

Plus: Arsenals fina första halvlek trots en lite trög start och snygga mål, Özils assistsuccé och Coquelins grymma insats!
Minus: Andra halvlek där Leicester helt tog över. Skadorna på Ramsey och knäproblemen för Alexis.

The boss: Koscielny!