Aubameyang goal
Målkung och matchvinnare:Pierre-Emerick Abuameyang!

Säsongens match superderbyt Arsenal-Tottenham på Emirates Stadium.

Bägge lagen har visat upp fin form dom senaste månaderna och det var nog många som hoppades på en bra match mellan två sevärda Londongrannar.

Emery valde att ställa upp så här: Leno i mål, backar: Mustafi, Sokratis och Holding, mitten: Xhaka, Torriera, Bellerin, Kolasinac, Iwobi, Mkhitaryan och ensam på topp skyttekungen Abuameyang.

Tottenham kom till spel med superstjärnorna Eriksen, Alli och Son. Och målkungen Harry Kane såklart.

Första halvlek.
Arsenal fick en grymt bra start på matchen.

Efter blott tio minuter stoppade Spurs Jan Vertongen en boll med handen i eget straffområde efter en frispark från Granit Xhaka. Domaren tvekade inte alls utan dömde straff för hemmalaget.

Arsenals nr 14 Abuameyang stegade fram och slog in 1-0-målet, iskallt!

Det bjöds på fin fotboll åt bägge håll och lagen turades om att skapa heta målchanser framåt.
När klockan tickat upp på 30 slog Eriksen en frispark som Dier styrde in med skallen, 1-1!

Och av bara farten fick Tottenham in ledningsmålet också efter ett felbeslut modell mega av domaren. Domaren såg en straff som ingen annan gjorde. Son ramlade helt på egen hand liksom. Galet beslut av domaren helt klart.

Harry Kane klev fram och pang så var det 2-1 till Tottenham, en ledning som dom höll halvleken ut!

Oflyt för Arsenal som annars gjort en stark halvlek rakt igenom.

Andra halvlek.
Arsenals spelare kom ut med fräscha ben efter vilan. Dessutom kom både Ramsey och Lacazette in på planen i två tidiga byten av Emery!

Arsenals målkung Pierre-Emerick Abuameyang fixade 2-2 med en mästerlig träff från distans, fint framspelad av Aaron Ramsey.

Hemmalaget skruvade upp tempot rejält sista tjugo och det skulle ge utdelning. Lacazette testade med skott och bollen styrde på Diers fot och bollen gick in via stolpen. 3-2 Arsenal och nu var det glädje bland både spelarna och hemmafansen!

Tre minuter senare serverade Abuameyang en grym passning och Torriera placerade väldigt snyggt in 4-2 bakom Hugo Lloris!

VILKEN UNDERBAR COMEBACK AV ARSENAL, VÄLDIGT IMPONERANDE.

Efter 85 minuters spel sänkte Jan Vertongen Alexandre Lacazette med en ful tackling och fick för det sitt andra gula kort och utvisning.

Domaren la till 6 stopptids-minuter men Arsenal höll undan till en otroligt viktigt trepoängare i derbyt!

Tack vare dom poängen gick Arsenal förbi Tottenham i tabellen upp på fjärdeplatsen! Med samma antal poäng (30) men med bättre målskillnad.

Nu ska jag njuta av den här segern ordentligt.

Nästa match är redan på onsdag mot Manchester United och Arsenal har alla chanser till poäng även då!