Abuameyangs målform håller i sig!

Bildresultat för aubameyang

Då var det dags för den klassiska annandagsfotbollen i England och full omgång av Premier League!

Serieledarna Liverpool slog som väntat till med en 4-0-seger mot Newcastle och Tottenham hade 5-0-kross mot Bournmouth, sämre gick det för Manchester City som förlorade på King Power Stadium mot Leicester med 2-1.

I kvällsmatchen tog Brighton sig an Arsenal på hemmaplan.
Emery satsade på denna elva: Målvakt: Leno, backar: Lichtsteiner, Sokratis, Koscielny, Kolasinac, mittfältare: Xhaka, Torriera, Özil, Guendouzi och anfallsduo var Abuameyang/Lacazette.

Första halvlek.
Arsenal fick en drömstart när Abuameyang fixade ledningsmålet, väldigt snyggt framspelad av anfallskompisen Lacazette redan efter 7 minuters spel. Bortalaget dominerade stundtals och hade bud på både 2-0 och 3-0 flera gånger om. Trion Özil, Lacazette och Abuameyang bjöd fansen på fotbollsgodis! Så därför kom Brightons kvittering med dryga halvtimmen spelad som ett slag i magen. Lichtsteiner gav hemmalaget en försenad julklapp i form av ett jättemisstag och han gjorde en av sina sämsta matcher i Arsenal-tröjan helt klart.

Likaläge således efter första halvlek,

Andra halvlek.
Emery gjorde en hel del konstiga byten och det första kom när Özil gick ut och Iwobi kom in direkt i andra halvlek. Sen fortsatte det med att Lacazette fick lämna planen i ett defensivt byte med Ramsey när Arsenal jagade segermålet. Brighton stod emot riktigt bra och kan vara stolta över sin insats och Arsenal får åka hem med en poäng i bagaget efter att ha tappat ledningen i en match dom hade i sin hand.

Plus: Abuameyangs målform och det fina samspelet med Özil och Lacazette. Och att Arsenal skapar många chanser framåt.
Minus: Åter igen försvarsspelet och att Lichtsteiner inte alls håller på den här nivån.

På lördag väntar en smått omöjlig match mot Liverpool och sedan inleds det nya året med Londonderbyt mot Fulham på hemmaplan och där har Arsenal stora chanser på tre poäng!