Arsenal tillbaka på vinnarspåret!

Aubameyang
Ett lätt pressat Arsenal tog sig an Burnley under lördagen i en tidig lunchmatch.

Unai Emery ändrade om lite i startelvan som såg ut så här: Leno i mål, backar: Maitland-Niles, Sokratis, Monreal och Kolasinac, mittfältare: Özil, Elneny, Xhaka, Guendouzi och ett målglatt anfallspar i Abuameyang/Lacazette.

Första halvlek.
Arsenal fick en perfekt start när Abuameyang snyggt placerade in 1-0-målet efter fint samspel med Özil och Kolasinac. Då visade klockan 14 minuter. Hemmalaget höll sin ledning halvleken ut mot ett Burnley som var luriga i sina kontringar och tunga vid alla fasta situationer. Lite Stoke light!

Andra halvlek.
Skyttekungen Abuameyang slog till igen och denna gång bjöd han fansen på ett pang-skott som Joe Hart var chanslös på. 2-0 Arsenal! Burnley fick lite kontakt när anfallaren Barnes reducerade till 2-1 med dryga kvarten kvar. Emery kastade in både Torriera och Iwobi i andra halvleken och det blev succé. Torriera styrde upp i mittens rike och gav stabilitet även bakåt och Iwobi gjorde Arsenals tredje mål och säkrade därmed vinsten. För på stopptid i 91 minuten fixade just Iwobi 3-1-målet och stängde matchen och gav Arsenal 3 oerhört viktiga poäng i topp-fyra-fajten!

Leicester stod för en jätteskräll genom att besegra fyran Chelsea på bortaplan så nu kliver Arsenal upp på samma poäng som Chelsea och bara målskillnad skiljer lagen åt. UNDERBART.

Plus: Abuameyangs målshow, att Mesut Özil var tillbaka i startelvan som kapten och låg dessutom bakom två av tre mål, segern och en riktigt bra insats av Arsenal.
Minus: Ännu en skada på backsidan.

Nu väntar några dagars vila och kanske lite julfirande för Arsenals stjärnor innan det är dags att möta Brighton på bortaplan.