Min summering: ARSENAL FC säsongen 2017/2018!

Tro, hopp och kärlek: ARSENAL FC!

Att följa sitt favoritlag under en säsong är som en berg och dalbana av känslor. När det det går bra och dom vinner flera matcher i rad är allt toppen men sedan när det går tyngre känns allt bara botten.

Jag är riktigt nöjd med Arsenals cupspel denna säsong. Det var riktigt starkt av grabbarna tog sig hela vägen till ligacupfinal efter att ha slagit ut Chelsea i semifinalen. I Europa League har Arsenal också imponerat stort. Dubbelmötena mot AC Milan som Arsenal vann med förkrossande 5-1 totalt sticker ut och första semifinalfajten mot Atletico Madrid var också väldigt bra från Arsenals sida även om det tyvärr inte räckte till mer än ett 1-1-resultat. Sett över 180 minuter så gör Arsenal två fina matcher mot La liga-tvåan från Madrid även om det tyvärr inte riktigt räckte hela vägen denna gång.

I Premier League har Arsenals säsong varit en besvikelse. På hemmaplan har laget radat upp trepoängare och bjudit fansen på både härlig, vägvinnande fotboll och många mål framåt. Men det är bortaspelet som gjort att Wengers spelare kommer missa en Champions League-plats för andra året i rad. Sedan måste försvarsspelet höjas flera procent till nästa säsong. Både Petr Cech och David Ospina är duktiga målvakter men försvarsspelare som Holding, Chambers och tills viss mån Kolasinac håller inte måttet! Alla backar måste höja sig och det gäller såklart även målvakterna. Bästa back har Nacho Monreal varit. Han har förutom på fint försvarsspel även bjudit på sex fullträffar och en del assist framåt. Näst-bäst har nog kapten Laurent Koscielny varit och snabbe Hector Bellerin har också gjort en helt ok säsong. En lovande spelare är greken Mavropanos som gjort en match från start denna säsong och har en ljus framtid till mötes.

 Med tre matcher kvar av säsongen ligger Arsenal på sjätteplats i tabellen. Men Burnley jagar bara tre poäng bakom!

Kampen om sista direktplatsen till Europa League kommer blir spännande. För Arsenal möter nämligen Burnley på hemmaplan imorgon i Wengers sista match på Emirates Stadium.
Sedan väntar Leicester på bortaplan innan Arsenals avslutar säsongen mot Huddersfield Town på bortaplan.

Nu ser vi till att vinna dom sista matcherna för Arsene Wenger!
Nästa säsong börjar ett nytt kapitel för Arsenal FC. Den utan Wenger. Det kan bli den nytändningen som gör att Arsenal tar sig tillbaka till CL och åter igen blir den toppklubben dom ska och vill vara!

LAG-känsla!




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!