En lyckad avslutning på basketligan special 2018!

Lina Moberg Åhrs foto.
BRONSGLÄDJE!

Då var det dags för slutspel i basketligan special! Nu skulle matcherna spelas och medaljerna delas ut.
Eftersom Sundsvall var regerande mästare skulle sista omgången avgöras i just Sundsvall.

Vi röda stjärnor möttes upp på Centralstationen i Uppsala under lördagen för vidare färd med snabbtåget mot Sundsvall!

Efter en smidig tågresa var vi framme och väl där väntade en tripp med minibussen direkt till hallen.

Vi skulle ta oss an duktiga Göteborg 1 i helgens första match.

Som vanligt gav vi allt och gjorde vårt bästa på planen men motståndarna var lite för snabba, tekniska och iskalla under offensiv korg!

I match två gick det betydligt bättre! Red Stars visade publiken att vi verkligen kan spela fin basket när allt stämmer. Vi slog regerande mästarna Sundsvall Blue Heros med fantastiska 21-8 på deras egna hemmaplan. MAGISKT!

Det jag blev mest glad över efter den matchen var nog att Victor fick göra sina första poäng i Red Stars-linnet. En riktigt snygg trepoängare dessutom!

Med på resan hade vi tre nyförvärv Lina S, Albin och Gracien! Och dom stod alla tre för riktigt fina insatser under helgen.

 På kvällen var det bankett i Stadshuset i spegelsalen för alla speciella spelare. Det var prisutdelningar, gott käk och underhållning på scenen under lördagskvällen!

Jag var nominerade till priset MVP för andra året i rad. Kändes riktigt nice.

All spelare i basketligan special bodde på Scandic Sundsvall City!
Girlpower-ligan i Red Stars. Jag, Lina S och Alexandra Bivald delade rum och övriga spelare var uppdelade två och två.

Under söndagen väntade slutspelet där final-lagen skulle koras och fajten om bronset skulle avgöras!

Vi röda stjärnor inledde förmiddagen med att spela kvartsfinal mot Central. Det blev en välspelad och kul basketmatch mellan två offensiva lag! Till slut vann vi ganska stort med 31-16 men Central gav oss verkligen hårt motstånd.

Det var kul att få sätta en tvåpoängare men det viktigaste var att vi spelade som ett lag, täckte skott, stressade högt och gjorde många poäng framåt men framförallt hade vi kul!

  I semifinalen väntade Göteborg 1. Vi kämpade väl och sprang mycket både för att skydda egen korg och attackera motståndarnas och vi fick in några riktigt fina poäng dessutom. Sedan att motståndarna var skickliga och öste in poäng, det kan man liksom inte göra så mycket åt!
 
Göteborg 1 gick vidare till SM-finalen där Sundsvall Blue Heros väntade.

Efter en kort vila var det så dags för bronsmatch mellan Red Stars-Alvik i b-hallen och i hallen bredvid skulle dom ädlaste medaljerna göras upp om mellan Göteborg 1 och Sundsvall Blue Heros!

Vilken rysare det skulle bli mellan Red Stars-Alvik. Nr 12 i grönklädda Alvik var både snabb och riktigt säker i skyttet, både från nära håll och från distans. Vi röda stjärnor kämpade hårt men låg under med två poäng efter första perioden.

Lagen fortsatte följas åt även under andra perioden! Alvik ledde under hela matchen men vi röda stjärnor lyckades vända sista fem minuterna.

Berk blev matchvinnare när han satte den avgörande poängen till 17-16 i en match som hade det mesta!

Att få vinna säsongens sista match och åka hem med en bronsmedalj, det var ett grymt kul avslut på en härlig basketsäsong!

Förutom alla roliga matcher under en säsong så är gemenskapen, träningarna, resorna och känslan att få träffa alla spelare bland det bästa med basket och all form av lagsport!

 Så stolt över Red Stars, alla spelare och tränare i detta underbara gäng. I basketligan special är alla vinnare. 

 







  






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!