En oförglömlig basket-resa till Belgien!

Team Sweden Basketballs foto.
TEAM SWEDEN!

Då var det äntligen dags för resan vi tränat så hårt inför!

Belgientrippen där vi skulle få mäta våra krafter mot bästa möjliga motstånd under några härliga basketdagar.

Vi inledde med ett träningspass och en övernattning på Scandic hotell Alvik.

Själva resdagen, fredagen, var lite nervös men det gick bra med allt.

Hade flytet att träffa Solsidan-stjärnan Mia Skäringer på Bromma flygplats och hela Team Sweden-gänget fick en bild med henne. Hon höll tummarna för oss inför turneringen också!

Efter en smidig flygresa på dryga två timmar var vi så framme i Belgien och Bryssel.

Jag fördrev tiden med att kolla på NBA-basket tillsammans med en av våra sköna domare från basket-special-ligan Thomas. Nice!

Efter detta väntade en lite småseg bussresa på några timmar innan vi var framme vid vandrarhemmet i Westerlo.

Där bodde vi i Team Sweden plus belgare, italienare, tyskar och amerikaner!

Själv delade man rum med andra tjejer från Tyskland, USA och Italien.

Våra killar delade på två rum.

Matcherna spelades i Geel som låg c:a 20 minuters bussresa från Westerlo!

Vi åt frukost, lunch och middag gemensamt lagvis.

Under lördagen som var första speldagen av totalt två fick vi möta två italienska lag, ett belgiskt och ett gäng från Tyskland.

Dom tre första matcherna var så kallade divisioneringsmatcher för att få till så jämna grupper som möjligt.

Match nr 1 blev en riktigt spännande och jämn fajt där vi var i ledning större delen av matchen. Men precis på slutet gick Treviso både ikapp och förbi och kunde till slut vinna med tajta 7-6!

Match nr 2 var mot Alessandria och där gjorde Sverige en av sina bästa matcher under turneringen och vann med solklara 12-0.

Tempot var högt men vi hängde med riktigt bra ändå!

Match nr 3 var mot belgiska Zolders. Dom var riktigt duktiga och ledde ett tag med hela 7-0 innan vi spelare i Team Sweden kom in i matchen och var ett tag bara en poäng ifrån.

Sedan ryckte dom snabba belgarna ifrån och vann till slut med 11-6. Det var kul att få sätta en snygg tvåa i den matchen så det är personliga och positiva minnen att ta med!

Hög press och zon-försvar är vår taktik i Team Sweden och våra höga press fick många motståndare stressade och lite ur balans.

Vi fick spela i b-slutspelet tillsammans med: Lommel, Ciss-Bulls och Hagen stod det klart efter dom tre första matcherna. 

Match 4 denna lördag var mot tyska Hagen.

 Vi höll jämna steg hela vägen med tyskarna men föll ändå ganska hårt men bara med 23-20.

Reglerna var många och ganska komplicerade men tyckte ändå vi spelare höll oss till reglerna även om det kanske blev lite för många fouls i vissa matcher!

 Det var så mycket mer än bara basket man fick uppleva denna helg. Att få träffa och umgås med alla sköna människor från olika delar av världen var fantastiskt. Det gav en så familjär känsla!

 The Brooklyn Knights var otroliga duktiga. Spelarna var så skickliga på planen och behärskade det mesta från straffkast, till dribblingar och snygga passningar.

Dessutom var både spelarna och ledarna så artiga, sociala och väldigt trevliga!

Dom flesta av lagen vi ställdes mot hade spelat ihop i flera år och så kom Team Sweden, ett AllStar-lag från basket-special-ligan med blott sex träningar tillsammans dit och stod för en grymt bra turnering.

Under söndagen fortsatte matcherna dugga rätt.

Vi skulle ta oss an belgiska Lommel. Första perioden var jämn men vi var lite för heta i närkamperna och drog på oss flera fouls. Och värst var väl jag med tre fouls på bara en period. Inte godkänt så jag var ganska besviken på mig själv liksom.

I andra perioden spelade vi betydligt lugnare och då kom också poäng efter poäng!

Mohamed kom in med fart och fläkt vilket stoppade Lommels klart lysande stjärna: nr 17.

Vi vann stort med 30-16! Lagkapten Jimmy Nordin och duktige Viktor Åberg fixade 14 respektive 10 poäng och bidrog stort till vinsten.

Man kan ju bara älska Viktors glädje när han gör mål! UNDERBART. Men självklart var det en LAG-seger för alla spelare är ju lika viktiga i laget.

Nu väntade FINAL för Team Sweden och åter igen skulle vi ställas mot tyska Hagen!

Det gällde ju att försöka njuta av stunden men själv var jag så nervös så då var det ju lite svårt att njuta av det hela.

 Några svenska fans hade vi på läktaren och dom stöttade och hejade på oss och det gav oss spelare lite extra glädje och motivation inför och under matcherna.

Precis som under lördagen spelade vi jämnt mot tyskarna. Men dom var det något bättre laget matchen igenom.

Vår höga press störde dom en hel del men inte tillräckligt för att dom skulle komma helt ur balans.

Vi gjorde verkligen vårt bästa men denna gång räckte det inte riktigt hela vägen och Hagen kunde vinna med 22-14. Tyskarna vann guldet den här gången och det är bara att säga grattis! Ni vann nog ganska välförtjänt ändå.

Klart man alltid vill vinna men att få åka hem med ett silver är ju riktigt bra det med. 

Att få ta emot medaljen tillsammans med sina lagkamrater var verkligen ett minne för livet och en av mina största ögonblick under min basketkarriär! Att representera sitt land det var verkligen stort.

Är nöjd både min egen men framförallt med lagets insats under turneringen. Jag fick göra några poäng, pressade högt och spelade liksom mitt spel.

Alla spelare i laget har ju sin stil och position på planen och alla bidrar till att laget fungerar och utvecklas.

Tycker vi växte för varje match vi spelade och det räckte ju hela vägen till final och medalj!   

Med ett ihopplockat lag med spelare ifrån Sundsvall, Östersund, Stockholm, Uppsala och Göteborg så tog vi oss hela vägen final i en internationell turnering, höll jämna steg mot alla motståndare och tog medalj,det är så FANTASTISKT!

Är så stolt över laget och vill tacka mina lagkamrater och tränartrion Jonas/Bert/Ivo för en väldigt minnesvärd och rolig resa. Stefan har också punktmarkerat oss spelare med sin filmkamera både under uppvärmningen och matcherna sedan har han också intervjuat några men det har bara varit roligt. Ni gör ett otroligt bra jobb!


Team Sweden Basketballs foto.



















Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!