Arsenal FC = mesta FA-cup-vinnare i England!

Igår var det FA-cup-final på Wembley mellan Arsenal vs Chelsea.

I ett härligt vårvarmt London skulle cupmästarna koras inför storpublik.

Conte som gjorde succé under sin första säsong med Chelsea mot en ganska hårt kritiserad Wengér!

Inför matchen var självklart Premier League-mästarna Chelsea givna favoriter.

Arsenal som avslutade ligan starkt med fem raka segrar hade mittbacksproblem modell mega inför matchen!

Trion Gabriel, Mustafi och Gibbs var skadad och kapten Koscielny var avstängd.

Så Arsenal satsade på rutinerade Mertesacker, unge Holding, kvicke Bellerin och stabila Monreal som backar mot Chelseas målkungar Costa och Hazard!

Nu till själva matchen.

Blir ingen detaljerad rapport kära läsare utan mera ett målsvep.

Blott fyra minuter in i finalen fixar Alexis Sanchez 1-0, fint framspelad av Aaron Ramsey.

Fast domaren missade en misstänkt hands för Alexis och en offsidestående Ramsey.

Efter videogranskning flaggade alltså domarna för mål till Chelsea spelarnas ilska såklart!

Andra halvlek nu. Arsenal fortsatte spela fin fotboll och Welbeck oroade Chelseas backar gång på gång med sin snabbhet.

Chelsea skruvade upp tempot för att försöka få in en kvittering.

Och trots att Moses blev utvisad för en klockren filmning lyckades mästarna slå in 1-1-målet signerat Diego Costa sjuttiosju minuter in i matchen!

Men bara två minuter senare efter en briljant passning från inhopparen Giroud kan Ramsey läckert nicka in det vinnande målet fram till 2-1 Arsenal.

Riktigt nära blev det på slutet men David Ospina räddade Diego Costas friläge och därmed också cuptiteln till Arsenal!

Mesta cupmästare med 13 stycken FA-cup-bucklor kan Arsenal stoltsera med nu.

Det känns toppen såklart. Sista matchen med gänget (förmodligen) och ett perfekt avslut för Arsene Wengér efter 21 säsonger i Arsenal!

Chelsea ska dock ha credd för en väl genomförd match.