Arsenal vidare i FA-cupen 2016!

Han är tillbaka: Rosicky!

Att Arsenal är FA-cup-kungar i England vet nog dom flesta.

Och igår tog sig Wengérs boys vidare till femte omgången efter seger på hemmaplan mot topplaget i andraligan Burnley.

Med tätt matchande roterades det friskt. Ospina, Gibbs, Koscielny, Gabriel, Chambers, Oxlade-ChamberlainCoquelin, Elneny, Iwobi, Giroud och Alexis var dom elva som startade .

Sedan satt offensiva kort som Rosicky och Walcott på bänken.

Heaton, Ward, Mee, Darikwa, Keane, Artifield, Boyd, Ulvestad, Jones, Vokes och Gray var den elva Burnley satsade på.

Eftersom jag själv var iväg och lirade fotboll och vann silver i Göranssons Cup och missade matchen så blir det ingen detaljerad matchrapport. Blir mer målskyttar och beskrivning av målen och känslan efteråt.

Arsenal inledde grymt värre.

Och 1-0-målet kom efter blott 19 minuter. Vackert och snabbt passningsspel och en öppnade passning från Alexis gav Chambers skottläge och engelsmannen drog till med ett skruvat kanonavslut och visade härlig glädje efter ledningsmålet!

När klockan tickat upp på 30 minuter kom kvitteringen. Ett superinlägg och ett perfekt nickavslut av Vokes så var det likaläge och 1-1 vilket stod sig halvleken ut.

53 minuter in i andra halvlek krutade Alexis läckert in vinnarmålet efter ett grymt inspel från Oxlade-Chamberlain

Arsenal bjöd verkligen på ett både snabbt och häftig anfall där Gibbs bröt ett Burnley-anfall och fortsatte framåt, Alexis tog över , hittade Giroud som klackade till Iwobi och 19-åringen hittade ut till
Oxlade-Chamberlain och inspelet förvaltades på bästa sätt av storstjärnan Alexis.

Tomas Rosicky hoppade in sista tjugo och fick varma applåder i sin comeback och en annan spelare som skötte sig bra i sin debut var Elneny!

En lirare som däremot är fortsatt iskall är ju Walcott. Han hoppade in och lyckades missa ett jätteläge på stopptid där det liksom bara ska vara mål.

All credd till Burnley som gjorde en storstilad insats och pressade Arsenal riktigt hårt stundtals!

Arsenal tog sig vidare, stjärnorna gjorde comeback (Rosicky , Coquelin och Alexis) och drömmen om ännu ett FA-cup-guld lever!