Arsenal regerande FA-mästarna vidare till fjärde rundan efter 3-1-seger mot Sunderland.

Svårstoppad = Bellerin!

Arsenal startade året fint med seger senast mot Newcastle. Och självklart ville laget bygga vidare på den härliga starten på 2016.

Idag väntade Sunderland hemma i FA-cupens tredje omgång där Premier League-lagen kommer in i turneringen.

Nu när matcherna duggar värre än snöflingorna utanför fönstret så valde Wengér att rotera friskt i elvan.

Cech, Bellerin, Koscielny, Gabriel, Gibbs, Chambers , Oxlade, Iwobi, Campbell , Giroud, Walcott var dom elva som startade. På bänken satt starka namn som: Ramsey, Arteta, Monreal och talangfulle tonåringen Reine Adelaide.

Sunderland satsade så här: Pickford , Yedlin ,Van Aanholt, Oshea, Coates, Toivonen, Lens, Watmore, Cattermole, Fletcher, Graham . Vasse målkungen Defoe fick nöja sig med en bänkplats.

Första halvlek.
Big Sams pojkar skrällde rejält genom att ta ledningen efter blott 17 minuter. Koscielny slarvade onödigt varpå duktige Lens påpassligt fixade 1-0 till Sunderland!

Men Arsenal vaknade snabbt och kvitterade efter 25 minuter. Målet gjorde Campbell kyligt efter Walcotts härliga passning. 1-1.

Likaläge således efter första halvlek  .

Andra halvlek.
Arsenal hade både spelet och mest boll större delen av akt två. Oxlade var riktigt nära men hans avslut tog i stolpen och Walcott var snabbast på returen men kunde inte få bollen på mål.

Sunderland stred tappert och gjorde det faktiskt riktigt bra.

Wengér agerade med timmen spelad och bytte in friska fläktar i form av Ramsey och Arteta.

Ut gick debuterande Iwobi (som gjorde en fin förstamatch i a-laget) och Chambers.

När klockan tickat upp på 72 slog Bellerin ett underbart inlägg lågt mot Ramsey som tjusigt placerade in det så viktiga 2-1-målet och bara fyra minuter senare öppnade Oxlades fina cross upp för Bellerin som med ett briljant inspel nådde Giroud som på ett tillslag skickade in matchavgörande 3-1!

Sedan missade domaren en solkar straff när Giroud blev trippad i skottögonblicket mitt i straffområdet , dåligt där.

På kontringen efter stod Cech för en grym räddning, en fotparad på Grahams friläge.

Och det sista som hände i matchen var att Gabriel drog på sig en farlig frispark nära eget mål men världens bäste tjeck limmade Mvilas frispark.

Tre poäng, tre lika snygga mål, Bellerins snabbhet , Ramseys inhopp och Reine Adelaides härliga inställning blir mina plus efter denna fajt. Och att vi är vidare i anrika FA-cupen så klart.

Minus: Girouds insats. Snubben hade knappt ett rätt på planen !