Väntan, LAG-känsla och genomklappningen!

Igår var det dags för ännu en omgång av Gävledalaserien i innebandy.

Det var ett gäng taggade spelare och ledare som samlades denna tidiga lördagsmorgon vid Scandic Nord för vidare färd mot Gävle och Nynäshallen.

Efter dryga timmen och lite filmtittande på komedin Micke och Veronica var vi så framme.

Eftersom lag Röd skulle spela först så tog vi i lag Svart plats på läktaren för att heja fram våra lagkamrater.

Tyvärr så blev det förlust med 4-2 mot Sätra i en svängig match. Men Pelle gjorde två snygga mål och Örnarna ägde första perioden totalt men fick nöja sig med 1-1 ändå.

Sedan var det vår tur i lag Svart att äntligen få lira. Och vilken fajt det blev. Motståndare var Borlänge.

I första perioden flög Örnarna högt , anförda av kapten Jesper . 3-1-ledning efter första perioden efter snygga mål från Jesper (2) och Tjäder (vilket skott från halva planen han fick på !).

Men i andra perioden kommer Borlänge tillbaka rejält. Dom hämtade upp till 3-3 och sen svängde matchen som värsta berg och dalbanan . Det pendlade mellan hopp och förtvivlan, mål och besvikelse.

Men med minuten kvar hittade jag Jonas med en snygg passning och så var det helt plötsligt 6-5 till oss.

Vild glädje så klart bland oss spelare , sedan blåste domaren av matchen bara sekunder efteråt.

Väldigt sköna tre poäng i säsongens bästa match av lag Svart och äntligen hade vi lite flyt med oss.

Så väntade lite välbehövlig vila och matsäck och väntan , väntan och åter väntan inför vår sista match.

Men lag Röd spelade först och vann storstilat mot Borlänge efter en grym första period och en 5-0-ledning dom aldrig släppte. Målen i första perioden gjorde Oliver (2), Tessan (1) och Pelle (2). Andra perioden såg jag inte men då gjorde Röda flera mål och släppte dessutom in några men seger blev det hur som helst.

Så var det dags för oss i lag Svart. Motståndare denna gång var Korsnäs. Det blev ingen match utan snarare utklassning. Korsnäs gjorde lite som dom ville och öste in mål framåt. Vi hade inte en chans och förlorade stort med 13-2. Den enda positiva blir Jespers två mål och vår kämpa-inställning från alla spelare, resten glömmer vi.

Mina insatser i bägge matcherna var helt ok. Mycket slit för laget, en assist, några skott på mål och några vunna närkamper blev det i alla fall. Plus att jag fick beröm av tränarna, det är alltid kul!

Väntan, LAG-känsla och osköna närkamper blir min summering av helgens seriespel.