Min summering halvvägs in Premier League säsongen 2015/2016!

Succé = Arsenal

Nu har Premier League-säsongen nått halvvägs. 19 spelade omgångar av 38.

Och det har varit helt galen säsong så här långt.

 Leicester har gjort en makalös resa från botten till toppen på bara en säsong.

Vardy öser in mål och Mahrez har varit ostoppbar med fart, fläkt och lysande teknik dessutom har han både målkänsla och känsla i inspelen. Men framförallt har Leicester fungerat som LAG och tagit poäng efter poäng i match efter match hela hösten .

Arsenal har också imponerat stort så här i säsongsinledningen. Giroud gör målen, Özil har varit totalt överlägsen och har legat bakom ALLT offensivt men 16 assist på 19 matcher , Ramsey sliter på mitten och längst bak har Cech varit briljant tillsammans med Bellerin, Monreal, Koscielny och Mertesacker.
Sedan har Gabriel gjort det bra när han väl fått spela.

Arsenal har spelat som bäst mot dom hetaste lagen. Vilket segerraden mot United (3-0) , City (2-1) och Bayern (2-0) visar tydligt. Sedan händer det då och då att det blir bottennapp ett par matcher per säsong men det händer ju ALLA lag. Och förhoppningsvis är stjärnor som Alexis, Cazorla,  Wilshere, Welbeck och Rosicky snart tillbaka och ger Wengér lite mera valmöjligheter offensivt .

Chelsea har varit en stor besvikelse och sladdar rejält på en blygsam 14 plats . Med dom spelarna så ska det bara inte vara möjligt. Men laget har spelat uselt hela säsongen och får skylla sig själva. Kanske kan Hiidink få far fart på Hazard, Costa och Cesc och fixa i alla fall en topp-sju-placering.

United började starkt men dalade sedan. Efter CL-uttåget har det mesta gått emot Van Gaal och hans pojkar. Men nu börjar Rooney komma igång och det ska kunna räcka till en topp-fyra-plats.

Tottenham flyger högt just nu. Harry Kane har fått igång målskyttet ordentligt och just nu ser framtiden riktigt ljust ut med en bronsplats i ligan och häng på värsta rivalen Arsenal.

Mittenlag som Crystal Palace , Stoke, West Ham och Everton ska också hyllas efter en fin första halva av säsongen. Det är roligt med lite nya lag som utmanar om topp-fyra-platserna.

Sedan har Liverpool i vanlig ordning blandat och gett under säsongen. Men stundtals har det sett riktigt bra ut för Klopp och hans lagbygge. Segrarna mot Chelsea borta och City borta har varit briljanta och bjudit på både skönspel och snygga mål.

Men insatserna som WBA, Crystal P, Newcastle och Watford har varit katastrof. Men Liverpool kan med lite flax utmana om en topp-fyra-plats dom med.

Det känns mer eller mindre omöjligt att tippa en slut-tabell men jag hoppas på något sånt här: 1 Arsenal, 2 Leicester, 3 City, 4 Liverpool, 5 United.
Målkung = Vardy!

FÖR ALLT ÄR MÖJLIGT I FOTBOLLENS VÄRLD !

 













Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Medaljregn i Special Olypics World Games i Berlin 2023!

En lärorik innebandydag på IFU!

En kul baskethelg i Skövde!