Varför ändra på en vinnande elva tänkte Wengér och lät den elva som varit så framgångsrik dom senaste veckorna få chansen igen.

Cech, Bellerin, Koscielny, Mertesacker, Monreal, Flamini, Ramsey, Campell, Özil, Walcott, Giroud.

City ställde upp så här: Hart, Sagna, Otamendi, Kolarov, Mangala, Delph, Touré, Luiz, Aguero, Silva, De Bruyne.

Första halvlek.
Inledningsvis kändes detta som en typisk 0-0-match. Där rädslan för att förlora var större än känslan av att bärga tre poäng.

Efter 22 min dribblar sig Kevin De Bruyne snyggt förbi Monreal men Cech är med på skottet och räddar enkelt. När klockan tickat upp på 32 misslyckas Arsenal-försvaret med offsidefällan och De Bruyne kommer fri mot mål och med sig har han både Silva och Aguero men belgaren avslutar själv i stället, ett skott som går precis förbi stolpen.

Med 33 minuter spelade slog Koscielny en hård och öppnade passning sedan tog Özil över showen fann Walcott och engelsmannen fick lite yta i straffområdet vek in och avlossade ett drömskott i värsta Henry-klass så var det 1-0 Arsenal i toppmatchen!

Av bara farten fixade Giroud 2-0 efter 44 minuter, fint framspelad av Özil, tyskens 14 målgivande assist på 17 matcher. Läckert avslut av fransmannen där, kyligt!

City var bättre i första halvlek men Arsenal var 100 i avsluten , två skott på 45 minuter och bägge hade gått i mål och således en skön 2-0-ledning efter första halvlek att luta sig mot.

Andra halvlek.
City gjorde ett byte direkt. Ut med Delph och in med Sterling.

Om första halvlek var Citys så tillhörde andra Arsenal. Hemmalaget skapade flera chanser att stänga matchen och bjöd stundtals på drömfotboll i toppklass .

Joel Campell sköt högt över på Monreals fina inspel och Aaron Ramsey bommade faktiskt två frilägen.

På det ena fick han bollen lite för långt ifrån sig och Hart kunde rädda och vid det andra försökte han sig på en lobb som aldrig riktigt blev farligt.

Men när det behövdes klev han fram och visade vilken grym målvakt han är Ptr Cech.

Kramkalas!

Det blev spännande först mot slutet. Yaya fick in en riktigt pärla i 82 min som gav matchen lite nerv.
Bollen satt perfekt i krysset där. Assisten stod Sagna för.

Men en bandning av: flyt och en grym LAG-insats av samtliga Arsenal-spelare på banan så blev det en underbart skön seger till slut.

Skillnaden mellan lagen stavas: Mesut Özil.  Tysken stod för en strålande insats med två grymma assist som bäddade för segern. Målskyttarna Walcott och Giroud ska också hyllas liksom hela laget.

Tre poäng, härliga mål och bara två poäng från serieledning, Arsenal-spelarna gav bästa möjliga julklapp till sina fans!